MSmoothies - bedste blenderopskrifter

3

I dag er sundhedsspørgsmålet meget relevant for alle bevidste mennesker. Dårlig økologi, en stillesiddende livsstil, underernæring - dette er ikke en komplet liste over årsagerne til dårligt helbred. Og hvis det er vanskeligt at påvirke løsningen af ​​miljøproblemer, og der ikke altid er tid til sport, skal du i det mindste være særlig opmærksom på din ernæring og derved give din krop store fordele for alle. En lækker og sund drink kaldet smoothie kommer begyndere til hjælp inden for korrekt ernæring. Hvad det er, og hvad det spises med, vil vi overveje mere detaljeret nedenfor.

Hvad er smoothie

Smoothie er en alkoholfri, sund, nærende og lækker drink fremstillet af frugt eller friske grøntsager med tilsætning af juice, is, mælk eller is. Sådan får du en så tyk konsistens Faktum er, at grøntsager og frugter bruges helt, så drikkevarer er ret tykke. Denne cocktail er enkel og nem at tilberede. Det kan være en rigtig god idé til morgenmad, en sund snackerstatning eller et let måltid til middag. Også vitamin smoothies vil ikke kun appellere til voksne, men også til børn.

Hvis et barn er lunefuldt i mad, vil en sådan frugtcocktail helt sikkert lide ham. Denne drink er meget populær i 2020 og findes i menuen på næsten alle virksomheder, men det er ikke nødvendigt at gå til en cafe for at nyde en vitamincocktail. Alle kan lave en smoothie derhjemme. Til dette er det nok at have til din rådighed blender og et simpelt sæt produkter, du muligvis også har brug for juicerhvis familien foretrækker frisk juice.

Fordele ved brug

Det er meget vanskeligt at overvurdere fordelene ved denne drink, fordi smoothies er rene vitaminer. Desuden ikke kun vitaminer, men også fiber. En sådan cocktail kan erstatte et fuldt måltid, en servering indeholder normalt flere hele frugter eller grøntsager, og mejeriprodukter er animalsk protein, som kroppen også har brug for. Smoothies er også gode, fordi du kan kombinere produkter, der er nyttige til bestemte kvaliteter. Brug af sådanne drikkevarer vil hjælpe med at forhindre vitaminmangel hos børn, fordi de er velsmagende, malet i rige lyse farver, hvilket betyder at barnet vil være glad for at spise dem.

Under graviditeten har kvinder brug for vitaminer og fibre, som er behagelige og velsmagende for at komme igennem en sådan drink, fordi du kan kombinere noget i det, og det er meget vigtigt for den smarte smag hos forventede mødre.

I sygdomsperioden vil det også være meget nyttigt for en svækket krop at få en nærende cocktail af vitaminer, som understøtter immunitet og fremskynder helbredelsen. En sådan støtte vil ikke være overflødig for dem, der er aktivt involveret i sport, især hvis du bruger den rigtige fødevaresammensætning.

For eksempel vil ingefær og nødder, som en del af drikken, hjælpe med at genoprette styrken efter træning, grapefrugt er fantastisk til forbrænding af fedt, og selleri vil være nyttigt til et vægttabsdiæt. Du kan også lave en absolut mager smoothie, der hjælper med at diversificere diætmenuen for vegetarer.Det viser sig, at kende egenskaberne ved visse produkter og bruge dem til madlavning, kan du have en gavnlig effekt på kroppen og overholde en bestemt diæt med minimalt ubehag. Så du kan lave cocktails med frugt og tilsætningen af ​​proteinpulver, som indeholder de nødvendige proteiner, fedtstoffer og kulhydrater.

Skader ved brug

Mønten har to sider, og i tilfælde af smoothies er der fordele, men også ulemper. Ud over de uvurderlige fordele kan denne drink også skade sundheden. For eksempel siger tandlæger, at efter at have drukket denne drink, forbliver et lag af sød plak på tænderne, som nogle typer mikroorganismer, der lever i munden, bruger til deres vitale aktivitet. Og allerede har affaldsprodukterne fra disse organismer en skadelig virkning på tandemaljen. Du kan overveje denne skade som betinget, bare glem ikke at skylle munden eller børste tænderne, som efter et normalt måltid og drik drikken gennem et sugerør.

Ernæringseksperter minder også om, at du ikke skal glemme, at det i det væsentlige er flydende, men stadig - mad, ikke en drink. Kontroller din diæt for at undgå problemer med overspisning og alt hvad det indebærer. Husk at trods næringsværdien og nytten af ​​disse cocktails har kroppen brug for fast mad til tarmens normale funktion. Derfor er det klogt at erstatte et regelmæssigt måltid med en smoothie og spise dit faste måltid resten af ​​tiden. Der er også kontraindikationer for hyppig brug - problemer med fordøjelseskanalen, øget følsomhed i tænderne.

Forberedelse til madlavning

Før du fortsætter direkte med forberedelsen, skal du sørge for at have alt, hvad du har brug for. Nødvendige produkter: frisk frugt, grøntsager og urter, mælk, juice, is osv. (Afhængigt af den opskrift du vælger). Ofte er produkterne i opskrifterne udskiftelige, og hvis der ikke er nogen banan ved hånden, kan du ikke tænke på, hvordan du udskifter den, men du er velkommen til at bruge enhver anden tilgængelig frugt. Men hvis du beslutter dig for at lave en smoothie med en bestemt effekt på kroppen, skal du strengt overholde opskriften.

Fødevarer skal være friske og vaskes grundigt for at undgå madforgiftning. Smoothies kan laves med både friske og frosne frugter. Faktisk vil denne proces ikke klare sig uden blenderhvis det er tilgængeligt i dit køkken - ikke noget problem, betyder nogle opskrifter også brug af frugt- og grøntsagsjuice. Hvis der er juicer du kan lave dem alene, hvis ikke, så kan du bruge købte, hvordan man laver juice derhjemme kan findes i vejledningen til saftpresseren.

Når du bruger kommerciel juice og mejeriprodukter som mælk, yoghurt og blød ost, skal du være opmærksom på udløbsdatoen. Husk også, at holdbarheden af ​​denne drink ikke er meget lang, da den ikke bruger konserveringsmidler. Smoothies opbevares i køleskabet ikke mere end en dag, og uden den skal drikken drikkes inden for fire timer.

Nødvendigt tilbehør

Hvis du bestemt har besluttet at inkludere smoothies i din diæt løbende, skal køb af en blender tages alvorligt for at undgå fejl, når du vælger et værktøj.

En blender er et elektrisk køkkenudstyr, hvis formål er at male og piske forskellige produkter. Der er flere typer - nedsænkelige og stationære. Hvilken er bedre at vælge Begge er velegnede til fremstilling af drikkevarer, men det er svært for en undervandsfartøj at klare nødder og is. Imidlertid er modeller af denne type normalt udstyret med ekstra vedhæftede filer. Derfor, når du køber en køkkenassistent til dig selv, skal du ikke glemme denne funktion.Sikkert, udseendet af et nyt elektrisk apparat vil medføre et ønske om at prøve nye kulinariske opskrifter, valget skal stoppes på en model med maksimal funktionalitet og tilstrækkelig kraft. Vigtige kriterier for valg af elektrisk apparat er brugervenlighed, fremstillingsmateriale, håndtagsbelægning, skålvolumen og naturligt udseende.

Valg af drikkevarekomponenter

Denne drink kan tilberedes af absolut enhver frugt. Både friske og frosne bær er velegnede til brug. Det tilrådes at kombinere frugt- og grøntsagskomponenter i en cocktail, fordi en ren frugtversion indeholder meget sukker, som påvirker produktets kalorieindhold.

Sådan vælger du produkter til smoothies Svaret er simpelt - frugten skal være frisk, moden uden skader.

Grøntsager vælges efter det samme princip. Ingredienser af dårlig kvalitet kan forårsage gæring i drikken, hvilket igen kan føre til fordøjelsesbesvær. Skummetmælk og usødet yoghurt anbefales, hvis du leder efter din figur. Allergikere og dem, der er kontraindiceret for gluten og lactose, bør omhyggeligt undersøge sammensætningen af ​​produkterne og sørge for, at opskriften ikke indeholder komponenter, der kan forårsage uønskede kropsreaktioner.

Liste over de bedste smoothieopskrifter

Sådan laver du en smoothie Du kan lave den selv efter din egen opskrift ved hjælp af de ingredienser, du ønsker. Når du kommer med dine opskrifter, skal du bruge princippet: en god drink består af et par faste komponenter, maksimalt to krydderier og en eller to væsker. Hvis der ikke er for mange af dine egne ideer, giver det mening at bruge færdige og gennemprøvede opskrifter. Nedenfor er opskrifterne, blandt hvilke alle kan finde en passende mulighed for sig selv til morgenmad, frokost, diætmiddag eller i stedet for en sandwich til en snack.

Vegetabilske smoothies

Græskar + asparges + yoghurt
 • græskar - 250 g;
 • asparges - 1 stk .;
 • yoghurt - 100 ml.

Skær græskar, skrællet og skrællet, i mellemstore terninger. Hæld alt over med yoghurt, mal til glat.

Broccoli + salat + yoghurt
 • broccoli - 150 g;
 • salat - 50g;
 • sesamfrø - 10 g;
 • yoghurt - 250 g.

Hak salatblade, skær broccoli i små stykker. Sæt grøntsagerne i en skål, hæld kefir i, tilsæt sesamfrø, slå, du kan tilføje salt efter smag.

Rødbeder + spinat + asparges + figner
 • kogte roer - 170 g;
 • spinat - 100 g;
 • asparges - 200 g;
 • figner - 2 stk .;
 • roesaft - 150 ml.

Skær asparges med spinat i små stykker, hæld sukkerroesaften over, hak. Tilsæt hakkede kogte rødbeder og figner til den resulterende masse grøntsager, mal igen, du kan tilføje salt efter smag. Denne smoothie-indstilling vil være gavnlig for hæmoglobin.

Gulerod + æble + korn
 • gulerødder - 1 stk .;
 • grønt æble - 1 stk.
 • havregryn - 50 g;
 • kefir - 100 ml;
 • yoghurt (usødet) - 100 ml.

Æblet kan skrælles og skæres, hvis det ønskes. Vask gulerødderne og hak også. Sæt æble, gulerod, flager i en skål, hæld kefir i, tilsæt derefter yoghurt, slå alt.

Broccoli + kefir + agurk
 • broccoli - 100 g;
 • grønt æble - 1 stk.
 • agurk - 100 g;
 • kefir - 100 g;

Vask alle ingredienser, skåret i små stykker, tilsæt kefir og slå.

Frugt smoothies

Jordbær + is
 • jordbær - 250 g;
 • yoghurt - 350 g;
 • is - 80 g.

Vask jordbærene, adskill stilkene. Du kan også bruge frosne bær. Hæld yoghurt over is og jordbær, slå.

Vandmelon + is
 • vandmelon - 300 g;
 • mælk - 80 ml;
 • is - 120 g.

Skær vandmelonmasse i mellemstore terninger. Fold vandmelonen med mælk i en beholder, slå. Tilsæt is til den resulterende blanding, og fortsæt med at slå indtil glat. Mængden af ​​is kan øges efter smag.

Blåbær + grøn te + honning
 • blåbær - 300 g;
 • banan - 1 stk .;
 • honning - 2 tsk;
 • grøn te - 1 tsk;
 • vand - 50 g;
 • mælk 1,5% - 180 ml.

Hæld grøn te med varmt vand i 4 minutter, afløb. Tilsæt honning til den resulterende te. I blender fold frugten, hæld mælken over, bland den glat. Tilsæt te med honning til frugt- og mælkeblandingen og rør igen.

Jordbær + hør
 • banan - 2 stk .;
 • jordbær - 100 g;
 • hørfrø - 10 g;
 • kefir - 200 ml.

Anbring den vaskede frugt i en skål, og pisk den, indtil den er glat. Hæld derefter kefir med hørfrø, slå igen.

Kiwi + fersken + juice
 • banan - 2 stk .;
 • kiwi - 2 stk .;
 • fersken - 1 stk .;
 • juice (æble) - 50 ml;
 • vand - 100 ml.

Skær den skrællede frugt i små stykker og læg den i en kande til piskning. Pisk indtil glat, hæld derefter æblejuice, fersken, slå igen indtil glat.

Kirsebær + blåbær + druer
 • kirsebær - 250 g;
 • blåbær - 50 g;
 • druer - 50 g;
 • is -120 g;
 • vand - 100 g;
 • kanel - 1 g;
 • sukker - 10 g

Fjern frø fra druer og kirsebær, vask. Sæt sammen med blåbær i blender og slib. Tilsæt is, sukker og kanel til den resulterende blanding, bland igen. Fortynd den piskede bærblanding med vand.

Hindbær + is
 • hindbær (kan fryses) - 250 g;
 • is - 50 g;
 • mælk - 150 ml;
 • sukker - 1 spsk. l.

Slib bærene med is, indtil de er glatte. Tilsæt mælk og sukker, slå igen. Når du bruger frosne hindbær, behøver bærene ikke optøes.

Smoothies til børn

Banan + honning + kefir
 • banan - 1 stk .;
 • kefir - 50 ml;
 • honning - 15 g.

Hæld yoghurt og honning med banan, slå til glat.

Jordbær + kirsebær + mælk
 • kirsebær - 50g;
 • jordbær - 50 g;
 • yoghurt - 50 ml;
 • vanillin efter smag.

Vask modne kirsebær, fjern frø. Skyl jordbærene, fjern stilkene. Hak jordbær og kirsebær, tilsæt derefter kølet yoghurt og vanillin, slå igen.

Ananas + banan + juice
 • ananas (dåse) -300 g;
 • banan - 1 stk .;
 • appelsinsaft -50 ml;
 • ananasjuice - 50 ml.

Skær frugten i mellemstore stykker og læg den i fryseren i 10 minutter. Læg de frosne frugter i en blender, hæld saften i og bland, indtil den er glat.

Banan + blåbær + yoghurt + juice
 • banan - 1 stk .;
 • blåbær - 150 g;
 • yoghurt - 150 g;
 • appelsinsaft - 150 ml.

Slib frugterne, tilsæt juice og yoghurt til den resulterende blanding, bland igen.

Blåbær + appelsin + havregryn
 • blåbær - 100 g;
 • orange - 2 stk .;
 • havregryn - 1,5 spsk. l.;
 • ris eller almindelig mælk - 0,5 spsk.

Vask blåbær, skræl appelsiner. Læg frugterne i en skål, tilsæt flagerne og hæld mælken over, hak alt, indtil det er glat.

Slankende smoothie

Jordbær + kefir + hytteost
 • jordbær - 250 g;
 • kefir - 100 ml;
 • hytteost - 100 g.

Hak de vaskede jordbær. Tilsæt fedtfattig kefir (kan udskiftes med yoghurt), fedtfattig cottage cheese i den resulterende blanding. Pisk igen indtil glat.

Kiwi + appelsinjuice + yoghurt + honning
 • kiwi - 4 stk .;
 • juice - 50 ml;
 • yoghurt - 200 ml;
 • honning - 1 spsk.

Skræl kiwi, press saften fra 1 appelsin, læg alt i en blender, hæld yoghurt og honning over, pisk til glat.

Hindbær + kiwi + kefir
 • hindbær - 250 g;
 • banan - 1 stk .;
 • kiwi - 1 stk .;
 • kefir - 250 ml.

Skræl kiwien, skær den i stykker, tilsæt hindbær og resten af ​​ingredienserne, hæld kefiren i, og pisk den glat. Kefir kan erstattes med naturlig yoghurt.

Mandarin + yoghurt + honning
 • mandarin - 2 stk .;
 • banan - 1 stk .;
 • yoghurt - 100 g;
 • mælk - 300 ml;
 • honning - 1 spsk.

Skræl mandarinerne og del dem i kiler, hæld yoghurt over, pisk til glat. Hæld mælk og honning i den resulterende blanding, slå igen.

Kiwi + æble + druer + grøn te
 • banan - 1 stk .;
 • kiwi - 3 stk .;
 • grøn te - 250 ml;
 • druer - 70 g;
 • æble - 1 stk.

Skær kiwi i stykker, fjern frøene fra æblet og druerne, hugg. Hæld grøn te i den resulterende masse, omrør.

Avocado + banan + havregryn + mælk
 • avocado - 0,5 stk .;
 • banan - 1 stk .;
 • havregryn - 2 spsk;
 • mælk - 0,5 spsk .;
 • honning - 20 g;
 • kanel - 1 g.

Skræl avocadoen, mos den i små stykker. Tilsæt flager til frugter, hugg. Hæld mælk, honning og krydre med kanel til den resulterende blanding, slå igen.

Banan + korn + yoghurt + honning
 • banan - 1 stk .;
 • havregryn - 60 g;
 • yoghurt - 100 ml;
 • honning - 1 tsk

Læg den skrællede banan, korn, honning og yoghurt i en skål. Pisk alt indtil glat. Yoghurt kan erstattes med kefir.

Smoothies til vegetarer

Ribs + tofu + mandler
 • solbær -250 g;
 • tofu (sojaost) - 50 g;
 • banan - 1 stk .;
 • mandler - 30 g;
 • vand - 100 ml.

Vask ripsen, læg den i en blender sammen med resten af ​​ingredienserne. Bland alt, indtil det er glat, tilsæt gradvist vand til den ønskede tæthed.

Persimmon + tørrede abrikoser + banan + kokosflager
 • persimmon - 1 stk .;
 • banan - 1 stk .;
 • tørrede abrikoser - 4 stk .;
 • kokosflager - 20 g;
 • vand.

Fjern stilken og frøene fra persimmonen. Pisk alle ingredienser, indtil de er glatte, i slutningen tilsættes vand til den ønskede konsistens.

Jordnøddesmør + mandelmælk + tofu
 • mandelmælk - 150 g;
 • tofu - 50 g;
 • banan - 1 stk .;
 • jordnøddesmør - 1 spsk;
 • vand - 50 ml.

Hæld alle ingredienser med mandelmælk og vand, pisk til glat.

Banan + hør + frø + rismælk
 • ris mælk - 400 ml;
 • hørfrø - 80 g;
 • solsikkefrø - 5 spsk;
 • banan - 1 stk.

Steg solsikkefrø, hæld alle ingredienserne med rismælk, pisk til glat.

Grapefrugt + banan + hindbær
 • banan - 1 stk .;
 • hindbær - 200 g;
 • grapefrugt - 1 stk .;
 • vand 250 ml.

Skræl grapefrugten, skill den i skiver. Hæld alle frugterne med vand, slå dem glat.

Smoothies er lækre fordele

Sammenfattende alt det ovenstående kan og bør vi konkludere, at smoothies virkelig er sunde drikkevarer. Deres anvendelse vil give din krop de nødvendige vitaminer og give dig et boost af energi, uden at blive deponeret "ekstra centimeter" i taljen. Drikken kan bruges som en snack, til rekreation efter træning eller som en del af et vægttabsdiæt.

For alle fordelene ved smoothies skal du huske, at alt er godt i moderation. Du bør ikke blive for båret med cocktails for at undgå tarmforstyrrelser, og glem ikke mundhygiejne, smoothies kan skade dine tænder.

Enhver, der har besluttet at tilberede denne drink hjemme alene, rådes til ikke at være bange for at eksperimentere med en kombination af produkter. Stop ikke med at prøve dokumenterede opskrifter og kom med dine egne originale frugt- og grøntsagskombinationer. Den mest utrolige og originale smag kan kun fødes takket være din fantasi.

3 KOMMENTARER

 1. Jeg brugte en blender til at lave en mango smoothie. Jeg er stadig ikke sikker på, om dette er en smoothie. Men det blev tykt.

 2. Informativt, jeg læste og lærte en masse nye ting for mig selv. Bogstaveligt talt er alle aspekter af disse vidunderlige drinks sorteret ud. Honning smoothies er de mest usædvanlige, dette valg er mere sandsynligt for en amatør. Til vægttab bruger jeg ofte frugtsmoothies, de absorberes godt og kan tjene som en lækker, nærende, sød snack uden tilsætning af sukker og andre erstatninger)

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her