De mest uhøjtidelige indendørs planter 2020

0

Et smukt og hyggeligt hjem er ikke kun rig renovering, men også dekoration. Malerier, lamper og selvfølgelig blomster. Det er dem, der skaber en gunstig atmosfære i interiøret for kreativitet, komfort og harmoni. Blomstrende eller træagtige, de er altid passende i stuer. Redaktørerne af siden "best-da.designuspro.com" udarbejdede en oversigt over de mest uhøjtidelige indendørs planter.

En introduktion til verden af ​​planter begynder med indendørs planter. Ofte er disse budbringere fra eksotiske lande, der ikke skaber rod på gaden i det nordlige klima, men der skabes ideelle forhold for dem i værelserne, og de udvikler sig godt, vokser og blomstrer til værtindernes glæde.

Hvornår skal jeg købe indendørs planter

Det er bedre at købe planter hjemme, selvfølgelig, om sommeren eller foråret i den varme sæson. De behøver ikke at blive båret langs gaden, hvor frysetemperaturen er. Og dette er et stort stress for blomsten.

I løbet af sommeren tilpasser planten sig til rummet og tolererer let vinterforholdene: varm luft fra batteriet og kold luft fra vinduet såvel som tør luft fra en bylejlighed. Men hvis du skulle købe en blomst om vinteren, eller du fik den, skal du studere tilbageholdelsesbetingelserne nøje.

Store sælgere plejede ofte at anbefale genplantning af blomsten straks i en hjemmegryde. Om vinteren anbefales det ikke at gøre dette, planten led froststress, og derefter blev den også revet ud af sit hjemland. Det mest optimale ville være at transplantere planten i de næste 2-3 uger eller på de første forårsdage.

Interessant er det for nylig, tværtimod, at det ikke anbefales at transplantere - blomsterne går i en specialiseret jord, kompileret til en bestemt plante. I butikken kan du købe specielle kompositioner til violer, ficus, palmer.

Hvor skal man placere uhøjtidelige blomster

Har du købt en blomst i en gryde eller givet den til dig? Og så begynder værtinden en hovedpine, hvor man skal bestemme det eksotiske kæledyr til en permanent opholdssted, så han føler sig godt og har nok sol og varme, og så alle kan se denne skønhed.

 • for det meste placeres blomster på vindueskarme, det er altid let der, det er bekvemt for værtinden at passe på;
 • potter med store repræsentanter placeres på gulvet: palmer, monstre, ficuses. De indtager et anstændigt sted i rummet, og når du køber en sådan genstand, er det nødvendigt at tage højde for rummets størrelse;
 • blomsterstand, hvor potterne placeres i højden fra gulv til loft. Alle planter kan placeres på stativet. På det nederste niveau - rigeligt løvfældende, over - blomstrer og klatrer helt op til toppen. Indstillingerne kan kombineres. For eksempel vil din tæller kun have sort violer.

Det tilrådes at vælge blomster i værelser i henhold til deres lunefuldhed over for lys. På den nordlige side skal du lægge skygge-tolerant mod syd - lyselskende. I køkkenet kan blomster anbringes i hængende blomsterpotter, og en farmaceutisk have kan arrangeres på vinduet.

Lægeplanter tager godt rod i lejlighederne, og hvis du vil have te med mynte eller citronmelisse, så er den altid frisk på vinduet. Planter er ikke lunefuld og kræver ikke særlig pleje.

Hvor bor blomsten?

Blomster i værelserne skal plantes i en gryde.Det kan være ler eller plast, træ eller en kurv lavet af naturlige materialer.

Keramisk

En smuk keramisk gryde er en dekoration i sig selv, og med en smuk blomst er det en dobbelt bonus. Keramik er ideel til planteudvikling, rødderne i potten er behagelige, der skabes en behagelig mikroflora indeni til udvikling af den underjordiske del af planten.

Pottekeramik kan være af forskellige kvaliteter, glaseret eller behandlet med en speciel forbindelse. Men dette ændrer ikke dets egenskaber.

Fordele:

 • naturligt materiale;
 • behageligt udseende
 • passerer luft;
 • overskydende fugt efterlader ikke kun gennem bunden, men også gennem keramikens porer;
 • jorden er altid mættet med luft.

Ulemper:

 • meget skrøbeligt materiale, går altid i stykker, når det droppes;
 • med langvarig vækst i en gryde vokser rødderne ind i keramikken - de bliver altid skadet under transplantation;
 • over tid vises mineralforekomster på overfladen af ​​jorden, en belægning af hvid.

Plast

I butikken sælges blomsterne i plastikgryder med store drænhuller i bunden. Dette er nødvendigt for strømmen af ​​luft til rødderne samt for dræning af overskydende vand fra jorden.

Der er situationer og omvendt vandes planten gennem pallen. Vand hældes i en grydereskål, og planten trækker væsken ud alene.

Fordele:

 • det bruges i lang tid, efter du har plantet en voksen blomst i den gamle, kan du plante en anden;
 • let, kan flyttes hvor som helst i lejligheden;
 • holdbare, moderne modeller knækker eller knækker ikke;
 • forskellige former og farver;

Ulemper:

 • kunstigt materiale;
 • tillader ikke luft at passere igennem
 • med små drænhuller kan vand stagnere;
 • til store planter er der brug for en stor gryde, ellers vil planten vende et lyshus.

Gryde form

Den mest almindelige mulighed er en rund trapezformet gryde, hvor den øverste del er bredere, den nederste er smallere. I dette format ser alle planter smukke ud, men det er mere praktisk at vælge størrelse, når de transplanteres.

En gryde betragtes som korrekt, som er 2-3 cm større end den forrige, både i højden og i diameter. En anden vigtig betingelse er størrelsen på rødderne. De skal være frit placeret i dybden og ikke nå bunden på 2-5 cm.

Hængende plantager har normalt ikke drænhuller. Planterne plantes i en gryde med et godt lag haven dræning, og derefter sættes gryden i planterne.

Betingelser for opbevaring af indendørs blomster

I artiklen betragter vi uhøjtidelige planter. Men selv de har brug for behagelige forhold. De vigtigste krav til de fleste planter er jord, temperatur og fugtighed i rummet og belysning. Vanding og fodring er også vigtig. Planter er levende organismer og kræver opmærksomhed. Der er uhøjtidelige indendørs planter, men de har også brug for grundlæggende pleje.

Mange eksotiske stoffer har slået rod godt på vindueskarmen og gulvet. De vokser i højde og bredde, nogle gange skal de afkortes, men det sker også, at planten ikke vokser, men dør eller holder op med at udvikle sig. Det er trist at se tomme potter om vinterdage, og for at forhindre dette sker skaber vi betingelser for vækst af planter.

Skinne

Der er skyggeelskende indendørs planter, men de har stadig brug for lys til ordentlig vegetation. Bregner, ficuses, kokkelister kan ikke lide lys sol, men i fravær forekommer processen med fotosyntese overhovedet ikke - en aktiv vækst af grøn masse.

Abutiloner, coleus og mange blomstrende planter er meget triste uden lys. De ser smertefulde ud, og selv regelmæssig vanding og fodring har ingen effekt. Sådanne indendørs planter har brug for en solskinsside, og hvis der ikke er sådanne vinduer, så ekstra belysning. I handel er der specielle lamper til gartnere.

Temperatur

Et stabilt klima om vinteren og sommeren er en god væksthjælp. Hvis det er koldt på vinduet om vinteren, er det bedre at lægge planten på bordet eller gulvet. I kulden vil en ung frøplante dø: en svag plante, rødder, der ikke har slået rod, alt dette vil føre til døden.

Det optimale temperaturområde er +18 - 220FRA.Foruden en person, der bor komfortabelt i en lejlighed, er det også hyggeligt for planter. Ved lave temperaturer tilrådes det at opvarme rum med blomster.

Fugtighed

En anden udviklingsfaktor, som sydlige kæledyr ikke kan undvære, er luftfugtighed. Regelmæssig vanding og sprøjtning får dine planter til at se saftige og levende ud hele tiden.

Det er nødvendigt at sprøjte med varmt vand, det kan kombineres med mikronæringsgødning. Træagtige og grønne planter er især glade for sprøjtning. Det er bedre ikke at sprøjte smukt blomstrende i løbet af perioden med aktiv blomstring, dette fører til syrning inde i blomsten og hurtig visning.

Reproduktion

Oftest kommer planten ind i huset i en voksen tilstand med en god vegetativ del og rodsystem. Men der er dem, der kan lide at eksperimentere og plante en blomst fra frø. Ikke alle planter kan dyrkes på denne måde, men der er ofte frø af ficus, coleus, violer i handlen.

Huse formeres oftest ved lagdeling eller opdeling af bushen. Så indgravningen er bedre, og planten begynder at vokse hurtigere. Om foråret bryder de stærke grene ud eller graver en del af jordstænglen ud og planter den i en ny gryde. Forbehandl rødderne med et antibakterielt middel, så sygdomme ikke udvikler sig på rødderne.

Top dressing

I det tidlige forår skal planterne fodres. Det er bedre ikke at eksperimentere med hjemmemedicin, men at købe færdige formularer til hver kategori af planter. Om foråret kræves gødning med overvejende kvælstof, hvilket gør det muligt for planterne at vågne op efter dvale og gå i vækst. Om sommeren, i perioden med aktiv blomstring, er der brug for kalium-fosfor-gødning samt mikronæringsgødning.

Mange gødninger er i flydende form, de skal fortyndes med vand til det krævede volumen og vandes ved roden. Det er bedre at anvende mikrogødning med en spray.

Sådan vaskes planter

Badeblomster? Selvfølgelig akkumuleres støv og snavs på store blade, hvilket gør dem kedelige og nedtrykte. Det er nødvendigt at vaske det med varmt vand uden brug af kemikalier.

En lille plante kan vaskes i brusebadet ved at indpakke potten og jorden med plastfolie. En stor mængde vand skal ikke komme i gryden. Skyl alle blade og kufferter med en blød strøm.

En stor plante passer ikke i badet; den skal vaskes med en svamp. Hvert blad i hånden, fra bund til top. Ved regelmæssig sprøjtning kan brusebadsproceduren udføres 1 gang på 2-3 måneder.

Vurdering af uhøjtidelige planter i 2020

Der er blomster, som vi kender fra barndommen. Aloe, tradescantia, sansevieria var på vores bedstemødres og mødres vinduer. Plantevoksende industri udvikler sig aktivt, og agronomer udvikler nye sorter og arter. Den populære geranium har ændret sit udseende, formen på blomsten og en delikat aroma, der minder om min bedstemors, forbliver.

Vurderingen er baseret på kundeanmeldelser af blomster, hovedsageligt til hjemmet. Men kontorarbejdere talte også aktivt om navne, der er uhøjtidelige på kontorer, smukke og vigtigst af alt uhøjtidelige i pleje.

Smukt blomstrende planter

Regelmæssig pleje og konstant opmærksomhed på blomsten menes at være bag den frodige blomst. Der er uhøjtidelige blomster, der glæder alle med deres blomster og ikke kræver konstant sprøjtning, løsning og befrugtning.

Pelargonium

Folk kalder det geranium. Planten med moderne agronomi er meget forskellig fra de gamle sorter. 40 arter opdrættes i drivhuse og udbydes til salg. Der er rigelige sorter, kronblade med lyse pletter eller tofarvet.

Smukke blomster, meget lyse i farve fra lyserød til mørk lilla. Hatte i store farver skifter hurtigt efter hinanden. Formerer sig godt ved stiklinger og lagdeling.

Plejeegenskaber:

Blomsten vokser aktivt på vinduet og når aktivt frem til solen og dannes ofte på den ene side. For ensartet vækst anbefales det at rotere pelargonium en gang hver 2-3 uge.

Fordele:

 • uhøjtidelig for jord
 • meget aromatisk;

Ulemper:

 • med et overskud af vand dør det hurtigt;
 • vokser hurtigt, kræver genplantning eller opdeling af busken hvert år.

Begonia

En plante fra subtropik har længe slået sig ned i lejligheder. Der er bare et stort udvalg i specialbutikker, og ofte beslutter husmødre i lang tid, hvilken der er bedre at købe. Et oprør af farver og en række nuancer glæde. Små blade er altid, og størrelsen på blomsten er forskellig. Hybride arter er særligt gode.

Plejeegenskaber:

Elsker et permanent sted med sin hyppige forandring ophører det med at vokse aktivt. Det er ikke krævende for jord, men i perioden med aktiv blomstring kræver det fodring med fosfor-kaliumgødning. Elsker fugtig luft, men på grund af frodig blomstring anbefales sprøjtning ikke. Det anbefales at installere en luftfugter eller en skål vand i nærheden.

Fordele:

 • reproducerer ved alle tilgængelige metoder: opdele en busk eller jordstængel, lagdeling, frø;
 • ser godt ud i ethvert rum eller kontorbord.

Ulemper:

 • der er løvfældende sorter, når det købes, er det nødvendigt at afklare;
 • krævende fugt.

Schlumberger

Den mest uhøjtidelige i kategorien og kendt som decembristen. Blomstrer kun om vinteren, hviler om sommeren. Henviser til skovkaktus. Blomstens farve er overvejende lyserød, men i de senere år er der opdrættet sorter med hvide, lyserøde og lilla blomster.

Plejeegenskaber:

Under blomstring er det bedre ikke at forstyrre, ikke omarrangere det til et andet sted, ellers vil det smide al farven væk. Under blomstring er det værd at fodre med mikroelementer. Lever op til 20 år med god pleje.

Fordele:

 • vokser på de nordlige og østlige vinduer i lejligheden;
 • blomstrer i lang tid om vinteren, når alt allerede er visnet.

Ulemper:

 • regelmæssig sprøjtning
 • kræver beskæring en gang om året

Træplanter

Minimum vedligeholdelse og maksimal plads er alt hvad du behøver. I naturen vokser træer af sig selv, men lejligheder har stadig brug for en atmosfære for vækst. Ikke altid høj, men vokser altid i en enkelt stamme og veludviklede blade.

Ficus

Populær indendørs frøplante. Der er dværgsorter og store træer. Med tilstrækkeligt lys udvikler de sig godt, bladene har et smukt, sundt udseende. Og i ficus er bladets tilstand den vigtigste indikator for en sund plante.

Plejeegenskaber:

Et træ med store blade skal tørres af støv, små kan vaskes i brusebadet eller sprayes. Den føder om foråret-sommeren med kompleks befrugtning med overvejende kvælstof.

Fordele:

 • meget hårdfør plante, tåler varme, kølighed, lejlighedsvis vanding;
 • store arter er velegnede til store tomme rum og fylder meget.

Ulemper:

 • mange danner et træ ved beskæring, får kompakte buske, det tager tid;
 • bør ikke placeres ved siden af ​​varmeapparater.

Crassula

Det velkendte pengetræ eller den fede kvinde. Hun kom til os fra Afrika, og dette forklarer hendes uhøjtidelighed over for vanding. Tykke blade akkumulerer fugt og bruger det sparsomt.

Plejeegenskaber:

Brede rødder kræver en rummelig gryde, dette skal tages i betragtning ved transplantation. Det vokser meget langsomt, selv med god fodring. Om foråret fodres de med nitrat eller urinstof, om sommeren er de komplekse.

Fordele:

 • kan vokse i lang tid i en gryde og et permanent sted;
 • pæn busk, ser godt ud på et skrivebord.

Ulemper:

 • elsker frisk luft og føler sig godt, når den ventileres;
 • trimning kræves for at danne sig.

Hibiscus

En stor, godt voksende plante er klassificeret som en blomstrende busk. En voksen plante optager plads nok i rummet. Mange husmødre beskærer busken til en kompakt form. Langlever, kan vokse op til 20 år.

Den blomstrer med store grammofoner, hovedfarven er rød, men opdrættere opdrætter også lyserød, crimson, burgunder. På et tidspunkt forsvandt det fra lejlighederne, men i de senere år dukker det op igen på vinduerne.

Plejeegenskaber:

Kræver regelmæssig fodring, komplekse former rig på kalium. Manglen på dette element påvirker antallet af blomster såvel som blomstringens varighed.

Fordele:

 • kan dyrkes i enhver størrelse, tåler beskæring godt;
 • smuk og uhøjtidelig;
 • udvikler sig godt overalt i lejligheden, men den kan blomstre dårligt.

Ulemper:

 • regelmæssig beskæring, ellers får du frodigt grønt i lejligheden;
 • sprøjtning kun tidligt om morgenen.

Den mest uhøjtidelige

Der er planter, der er plantet og glemt. Dette er bestemt ikke helt sandt, men mange kræver ikke pleje, mens de udvikler sig støt.

Sansevieria

Den berømte geddehale er det perfekte fund for travle husmødre. I lang tid arbejdede opdrættere ikke på en række arter, men nu er der kommet nye indendørs sorter. De varierer i farve fra lysegrønne til mørke blade. Der er også blade med en kant af kontrastfarvet grønne områder.

Den vokser godt hvor som helst i lejligheden, men den udvikler sig bedre på solrig jord. Du kan vand 1-2 gange om måneden, mindre ofte om vinteren.

Plejeegenskaber:

Kan vokse i flere år i en gryde. Det er nødvendigt at transplantere, når al plads er optaget, og blomsten begynder at presse væggene ud.

Fordele:

 • absolut uhøjtidelig;
 • ser godt ud både i stuen og i kontorerne;
 • sjældent transplanteret.

Ulemper:

 • få arter, alle sorter ligner hinanden.

Chlorophytum

Husmødre sætter ofte denne plante i køkkenet, menes at det desinficerer luften godt. Chlorophytum er en overraskende levedygtig plante, med minimal pleje vokser den ikke kun, men reproducerer også aktivt.

Smalle blade i lysegrøn farve eller med en kontrastkant ser godt ud i enhver sammensætning. På et vindue eller blomsterstand står de godt sammen med blomstrende og træagtige planter. Den kompakte form gør det muligt at installere gryden i små rum.

Plejeegenskaber:

Planten reproducerer godt med et overskæg. De kan let rodfæstes i frugtbar jord. Det anbefales at fjerne stiklinger rettidigt, de trækker kræfter fra en voksen frøplante.

Fordele:

 • kompakthed uden yderligere vedligeholdelse
 • yngler let.

Ulemper:

 • elsker luftning;
 • ved hyppig vanding kan udløbet rådne.

Aloe

Nyttig og uhøjtidelig, velkendt og populær til hjemmet. Tornet, spredt og absolut uhøjtideligt. Han elsker frisk luft og har det godt på balkonen om sommeren.

Det blev ofte holdt hjemme på grund af dets medicinske egenskaber; i industrien bruges det som en del af mange cremer og salver. Udvalget har frembragt dekorative former, som er blevet en ægte dekoration af lejligheden.

Plejeegenskaber:

En transplantation er påkrævet, når aloe vokser stærkt; den kan sidde i en gryde i mange år. Det vil ikke vokse, men det vil heller ikke dø.

Fordele:

 • medicinsk;
 • kompakt;
 • sjælden vanding.

Ulemper:

 • pigtråd:
 • lag tager rod i lang tid.

Produktion

For travle husmødre eller dem, der ikke rigtig kan lide at rode med planter, er denne liste en god anbefaling til at dyrke grønne områder derhjemme. En lejlighed uden blomster er kedelig og funktionel, og med fremkomsten af ​​planter kommer den til liv.

Det er let at lave fejl, når du vælger, nogle gange vil en smuk blomst kræve meget opmærksomhed og yderligere plejeprodukter. Andre, billige, men meget attraktive, vil glæde dig hver dag og vil kræve et minimum af vedligeholdelse af en indendørs have.

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her

Jeg har læst vilkårene Brugeraftale *