Forbedring af badeværelsets energi: vurdering af populære indendørs planter

0

Moderne badeværelser og toiletter har udsøgte finish og moderigtigt tilbehør. Spejle og vægmalerier bruges ofte til at øge rummet. Indendørs planter på badeværelset hjælper med at forbedre energien.

Vigtig attribut

En vigtig egenskab ved en lejlighed er et badeværelse og et toilet, som ofte kombineres i et separat rum. Hver dag opfyldes en persons fysiologiske behov her. Det indvendige af disse rum betyder noget. Når alt kommer til alt, skal positiv energi herske her.

Ifølge den østlige lære "Feng Shui" på badeværelset er vandelementet nedladet. Det hjælper ikke kun en person med at slippe af med den dårlige energi, der modtages i løbet af dagen. Vand renser energistrømme i hele huset, beskytter mod de negative påvirkninger fra det ydre miljø og forbedrer husholdningernes sundhed. Hjælper også med at forbedre økonomisk trivsel.

Derfor er det nødvendigt at udstyre badeværelset kompetent. Og indendørs planter vil hjælpe med dette, hvilket vil bringe "livlige noter" til energistrømmen og give interiøret en særlig charme. Det er behageligt at være i et sådant rum efter en hård dag. Når man fjerner det negative, er en person ladet med positiv energi og godt humør.

I den moderne verden er badeværelset et sted for ensomhed, hvor du vil være alene med dine tanker, analysere den forløbne dag og endelig bare slappe af.

Interessant faktum! I oldtiden samledes mange mennesker på badeværelserne for ikke kun at opfylde deres fysiologiske behov. Her blev der afholdt møder, hvor folk kommunikerede, lavede aftaler, handlede og lyttede til filosoffer.

Hvad er fordelene ved farver i badeværelset

Mange mennesker forstår ikke selve ideen om at placere blomster på badeværelset, andre finder deres tilstedeværelse upassende. Tilstedeværelsen af ​​blomster i rummet har dog altid en positiv effekt på husstandens medlemmer. Og i hygiejnerummet fungerer de som en lys indretning.

Selvfølgelig ville det være lettere at placere kunstige blomster i badeværelset, som ikke er særlig vanskelige at passe på. Når alt kommer til alt kan de også give rummet komfort. Friske blomster har dog en række fordele og positive egenskaber.

Fordele:

 • skabe et unikt interiør;
 • forbedre energien i hjemmet og badeværelset
 • glæde og forbedre humør
 • danne et gunstigt mikroklima
 • regulere fugtighed og absorbere overskydende dampe;
 • rens luften og berig den med maks. ilt;
 • fungere som en "naturlig deodorant";
 • udvider rummet (effekten forstærkes i en komposition med spejle);
 • lad med en positiv.

Interessant fakta! De første bade dukkede op for omkring 5.000 år siden i Indien og var lavet af keramik. Hun var hver families ejendom: det var en nødvendig egenskab i hverdagen.

Ulemper ved at dyrke blomster på badeværelset:

 • problemet med at placere et stort antal farver i et begrænset rum;
 • behovet for periodisk at udsætte planter for sollys
 • konstant kontrol af fugtighed og temperaturforhold
 • vedligeholdelse af regelmæssig vanding
 • at tilbyde et badeværelse og et toilet med en hætte af høj kvalitet;
 • oprettelse af et konstant lysregime
 • neutralisering af de skadelige virkninger af kosmetiske og hygiejne-hygiejniske produkter
 • dannelse af princippet om kompositionsbalance (korrekt valg af kombinationer af planter med lys og mørk green).

På trods af alle de negative øjeblikke, problemer og materielle omkostninger ved landskabspleje på badeværelset og toilet, vil slutresultatet give stor tilfredshed og medbringe en masse positive følelser. Samtidig vil "levende greens" genoplive interiøret, give det en unik originalitet og en vis charme. I et sådant badeværelse kan du slappe af efter en hård dag, tage vandprocedurer og genoplade med positiv energi.

Nuancerne ved placering

Før de arrangerer blomsterne på badeværelset, stiller mange sig selv spørgsmål om, hvilke planter der er behov for, hvordan man placerer og vander, hvilken slags belysning der er behov for. I dette rum skabes faktisk et bestemt miljø med sin egen temperatur og fugtighed, dets indflydelse af kosmetik og rengøringsprodukter. Men selv under disse forhold kan du afhente en bestemt type plante.

Det vigtigste spørgsmål om at give badeværelser konstant lys forbliver. Nå, hvis der er et vindue, så vil problemet blive løst: der er altid adgang til frisk luft og naturligt lys.

Hyppighedsrum er ofte isoleret fra miljøet, der er ingen vinduer. Phytolamps hjælper med at løse problemet med belysning i et lukket rum. Selv i et lille badeværelse med deres korrekte placering kan du skabe alle de nødvendige betingelser for at dyrke planter.

Fyld ikke straks det tomme rum med mange farver. Det er nødvendigt nøje at vælge blomster under hensyntagen til deres egenskaber og gradvist oprette et blomsterarrangement.

Til lukkede rum, blomster, der elsker fugt og skygge... Her taler vi om blomster i potter. Små blomster kan placeres på vindueskarmen, på hylder eller skabe, hænges i en blomsterpotte på kroge.

Elskere af store buketter kan placere dem i hjørnerne, da der er en "død zone" (ingen bevægelse). De passer harmonisk ind i ethvert interiør i en gulvvase. Du kan vælge en komposition, der passer til badeværelset eller omvendt, vælge mere kontrasterende nuancer.

Badeværelserne skal have en kraftig emhætte, og rummet skal være godt ventileret.

Let og splintret plastbeholdere er velegnet til dyrkning af planter i badeværelser. Massiv keramik og glas anbefales ikke. Men blomster i små keramiske potter kan give et interiør liv og forbedre energi.

Når du vælger en plante og beholder til den, skal du stole på din smag og økonomiske muligheder. Ikke altid dyre blomster vil være i stand til at opfylde de nødvendige krav. Oftere er dette lunefulde planter, der kræver høje plejeomkostninger.

I dag er der mange overkommelige farver. Billige repræsentanter for planteverdenen hjælper dig med at skabe dit eget individuelle interiør, hvilket vil give stor pleje i pleje og fylde rummet med positiv energi.

Varianter af phytolamper

Der er flere typer belysningslamper, der er udviklet til dyrkning af blomster indendørs (drivhuse, derhjemme) hvor der er lidt eller intet naturligt lys. De skal altid holdes på. Som regel placeres phytolamper langs badeværelset i en afstand på 30-45 cm fra planterne.

Lampen er:

 • selvlysende - min varme og lang levetid (afstand fra blomster mere end 50 cm);
 • LED - har en maksimal nyttig strøm af lys til planter, har en blød effekt (velegnet til belysning af fjerntliggende områder);
 • metalhalogenid - har en høj effekt og et optimalt spektrum af lys, maksimal ressourcereserve (ulempe - høje omkostninger).

Du kan læse mere om phytolamps her.

Feature af TOP 7 populære planter til landskabspleje bade

Ikke relevantPlante navnGunstige funktionerHvordan kan du bruge
1.Phalaenopsis, Orchid-familiedekorerer interiøret, skaber komfort, absorberer fugt, renser luften, en sikker plantekan dyrkes i badekar med og uden vinduer med belysning, anbragt på vindueskarme, hylder og håndvaske
2."Bambus af lykke" eller Dracaena Sanderhar positiv energi, skaber et gunstigt mikroklima, renser luften, et sikkert anlæg velegnet til dyrkning af badeværelser med og uden vinduer, placeret på stativer og hylder, sikkert, godt tilpasset i fugtige omgivelser
3.Spathiphyllum eller Spathiphyllum forbedrer mikroklimaet i badeværelset, renser luften, et sikkert anlægvelegnet til avl i et badeværelse med eller uden et vindue under særlig belysning
4.Anthuriumhjælper med at komme ud af langvarig depression, klargør bevidsthed, forbedrer mentale evner, forbedrer intuition, giftig plantekan opdrættes i et badeværelse med eller uden vindue under særlig belysning på hylder, håndvaske eller stativer
5.Muhlenbeckiaskaber et specielt mikroklima, der tilpasser sig i rum med lave temperaturer, tør og varm luftvelegnet til at skabe en komposition på et stativ, på en stille eller en bred hylde
6.Nephrolepis eller husbregnerenser luften for støv fra skadelige mikropartikler, absorberer elektromagnetisk stråling, sikker plante kan placeres på store vindueskarme, i skillevæggen mellem vinduer, på høje stativer, velegnet til bad uden vinduer
7Exakum blårenser luften, har en let behagelig aroma, en spektakulær plantevelegnet til avl i et badeværelse med eller uden et vindue under særlig belysning

interessant faktum! I lang tid i Europa var hygiejneprocedurer forbudt, badning blev betragtet som en manifestation af hedenskhed. De blev latterliggjort af kirken. Derfor vaskede vi os ikke ofte og modvilligt. Sjælden badning blev udført i træbade, som ikke blev betragtet som en dagligdags egenskab og var meget sjældne. De blev sendt fra hånd til hånd, de blev lejet. Hygiejneprocedurer blev udført ca. en gang om måneden. En umoralsk holdning til personlig hygiejne førte til epidemier af sådanne farlige sygdomme som sortpest, kolera og syfilis (14-15 århundreder). Pesten har dræbt 25 millioner mennesker.

Populære planter til badeværelser: vurdering af de bedste blomster

Phalaenopsis, Orchid-familie

Dette er en temmelig lunefuld plante. Men med korrekt organiseret belysning og pleje kan det dekorere ethvert badeværelse. Det vokser i den nordøstlige del af Australien, Sydøstasien og Filippinerne.

Egnede til dyrkning er sådanne arter som phalaenopsis med blomster i form af en sommerfugl (græsk "phalani" - en møl, "opsis" - en lighed).

Omsorg:

 • plantetransplantation - inden for 2-3 år;
 • have en maksimal højde på en voksen plante fra 70 til 75 cm, bladlængde - op til 30 cm og grene - fra 7 til 9 cm;
 • blomstre flere gange om året
 • vanding 1-2 gange / uge;
 • har brug for lufttemperatur fra 21 til 27 grader .;
 • praktisk at placere på bordpladen på håndvasken;
 • placering nær spejlet vil udvide rummet og give det en særlig charme;
 • acceptabel pris.

Gennemsnitlige omkostninger pr. Plante i en gryde: 450 rubler.

Værdighed:

 • stedsegrønne subtropiske plante;
 • skaber et gunstigt mikroklima
 • kræver ikke øget opmærksomhed på sig selv
 • passer perfekt ind i interiøret;
 • sikker;
 • diffust og blødt lys er nødvendigt
 • føler dig godt tilpas med høj luftfugtighed
 • kan opdrættes i et badeværelse med eller uden et vindue under særlig belysning;
 • salgsleder;
 • absorberer fugt fra luften (behagelig temperatur - 50-80 grader);
 • har en række forskellige nuancer af blomster.

Ulemper:

 • kan ikke lide direkte sollys
 • vand til vanding skal først forsvares og filtreres
 • gunstig vandingstid - 1. halvdel af dagen;
 • har brug for speciel gødning (topdressing i flydende form i perioden med bladvækst ved hver II-vanding (Glukose, Kornevin, Ravsyre, "Bona Forte", "Miraklens Have"));
 • den første blomstring - inden for 2-3 år;
 • planten er modtagelig for sygdom.

"Bambus af lykke" eller Dracaena Sander

Grasiøs og elegant plante, uofficielt symbol på Republikken Kina. Det personificerer vitalitet og nåde, loyalitet og åndelig ekspertise. Det vokser i det sydøstlige Asien i de fugtige troper og subtropiske klimaer. En af sorterne af dracaena.

Evigt grøn smuk er en bar stilk med flere skud og blade. Tønden er enten spiralbøjet eller lige. Det skal være placeret i den sydøstlige zone: ifølge teorien om "feng shui" vil held og økonomisk trivsel komme ind i huset. En figur i form af en frø med mønter i kinesisk stil hjælper med at forbedre den gunstige energi. Det vil også tilføje nogle charme til badeværelset.

Omsorg:

 • moderat vanding om vinteren, oftere om sommeren
 • du kan dyrke en plante i vand ved hjælp af destilleret, bundfældet vand og en glasbeholder (væskefornyelse efter 14 dage);
 • mineralforbinding til dracaena 1 gang / måned;
 • dyrkning i jorden giver en særlig jord til dracaena + tilstedeværelsen af ​​en rummelig gryde;
 • transplantation: for en ung plante - 1 gang / år, for en ældre plante - 1 gang / 3 år, i kar - 1 gang / flere år;
 • kan dyrkes i en glasbeholder ved hjælp af hydrogel og vand (det er nødvendigt med regelmæssig tilsætning af vand, topdressing - 2 gange om året);
 • har en positiv energi;
 • gunstig temperatur til dyrkning - 13-31 grader;
 • overkommelig pris.

Pris: fra 140 rubler. og højere.

Fordele:

 • skaber hygge i rummet og gunstig energi;
 • skaber et gunstigt mikroklima
 • sikker;
 • velegnet til dyrkning af badeværelser med og uden vinduer;
 • kan lide diffust lys, mørkt sted;
 • foretrækker fugtig luft;
 • kan opdrættes i et badeværelse med eller uden et vindue under særlig belysning;
 • rimelig pris (budgetmulighed).

Ulemper:

 • svampeinfektion er mulig med ukorrekt pleje;
 • bambus er modtagelig for mider og bladlusangreb;
 • kun blødt vand er nødvendigt til kunstvanding;
 • kan ikke lide hypotermi.

Spathiphyllum eller Spathiphyllum

en flerårig stedsegrøn plante af Aroid-familien (græsk "spathe" - tæppe, "phyllon" - blad). Planten er udbredt i Central- og Sydamerika. Den vokser langs floder og vandløb i sumpede skove, hvor der er høj luftfugtighed. Det findes også blandt planterne i Ny Guinea, Filippinerne, Molukkerne og Salomonøerne.

Det er dannelsen af ​​basale ovale blade, der vokser fra jorden. Den har en peduncle og en blomsterstandskolbe, der er dækket af et aflang-elliptisk hvidt slør (bliver grønt efter blomstring).

Ifølge gammel overtro kaldes spathiphyllum ofte den "kvindelige blomst". På bryllupsdagen for gudinden Astarte blev der givet en gave til alle kvindelige repræsentanter. Den glade troldkvinde gav dem et stykke lykke: hun trak det ind i en blomst. Og nu giver han held, lykke og kærlighed til alle, der dyrker det derhjemme.

Omsorg:

 • moderat vanding om vinteren, rigelig om sommeren;
 • top dressing: 1 gang i 2-3 / uge fra efterår til forår (oftere forår-efterår periode);
 • gunstig temperatur: 22-23 grader;
 • blomstring er mulig ved 16-18 grader;
 • transplantation en gang om året om foråret
 • "Badning": 1 gang / uge med en vandtemperatur på 20 grader. (skadedyrsforebyggelse).

Gennemsnitspris for en potteplante: fra 186 rubler. og højere.

Fordele:

 • elsker et varmt og fugtigt mikroklima;
 • har en vis charme;
 • forbedrer mikroklimaet i badeværelset;
 • renser luften
 • har brug for blødt mørkt lys
 • føles godt i skyggen
 • kan opdrættes i et badeværelse med eller uden et vindue under særlig belysning;
 • overkommelig pris (budgetmulighed).

Ulemper:

 • det er nødvendigt at genplante hvert forår;
 • bange for udkast
 • har brug for hyppig sprøjtning af bladene;
 • mineralfoder: 1 r / uge. i foråret-efteråret
 • udsat for skadedyr (trips, hvidblomster og edderkoppemider);
 • tør luft er kategorisk kontraindiceret;
 • har brug for regelmæssig sprøjtning (2 gange / dag - i en varm periode, mindre ofte om vinteren);
 • til kunstvanding har du brug for blødt, afgjort vand 18-23 grader.

Anthurium

En populær indendørs plante, der har positive egenskaber og passer perfekt ind i ethvert interiør. Den stedsegrønne anthurium i Android-familien er en kort stamme med ovalt lansettformet løv (L - 25-30 cm, bredde - 10-12 cm). Det har blomsterstande 6-10 cm. Det kaldes "mandlig lykke", det er et symbol på det maskuline princip.

Med sin tilstedeværelse hjælper anthurium en person med at komme ud af langvarig depression, afklarer bevidstheden, forbedrer en persons mentale evner og fremmer udviklingen af ​​intuition. Derudover vil en meget spektakulær blomst dekorere badeværelset og toilettet, fylde det med positiv energi og skabe et gunstigt mikroklima.

Omsorg:

 • moderat vanding: i foråret-efteråret er vandtemperaturen 23-27 grader;
 • transplantation: i marts måned med aktiv vækst;
 • voksne planter transplanteres efter behov (en gang om året)
 • mineralfodring: 1 gang / 3 uger i en lang periode (forår - sommer).

Gennemsnitspris for en gryde med en plante: fra 480 rubler. og højere.

Fordele:

 • passer perfekt ind i interiøret;
 • har positiv energi;
 • føler subtilt det "psykologiske mikroklima" i familien;
 • neutraliserer negativ energi
 • renser og forbedrer auraen
 • skaber trøst og tiltrækker lykke, kærlighed og velstand;
 • populær blandt elskere af indendørs planter;
 • uhøjtidelig plante at passe på;
 • har brug for diffust belysning
 • kan ikke lide stærkt lys;
 • har en række forskellige nuancer af blomster;
 • kan opdrættes i et badeværelse med eller uden et vindue under særlig belysning;
 • er meget populær;
 • acceptabel pris.

Ulemper:

 • kan dø med dårlig energi i familien;
 • på de nordlige vinduer og i værelser uden dem har det brug for yderligere belysning på sydsiden - planten skal være skyggefuld;
 • sygdomsudviklingen er mulig ved lave lufttemperaturer og kunstvanding med koldt vand (t -16-18 grader);
 • du har brug for blødt og afgjort vand til kunstvanding;
 • brug for høj luftfugtighed op til 80-90%;
 • det er nødvendigt regelmæssigt at fjerne støv fra bladene med en fugtig klud;
 • er en giftig plante: saften forårsager en inflammatorisk proces på huden på mennesker og dyr, ødelægger væv.

Muhlenbeckia

En meget yndefuld stedsegrøn med krøllede skud. De er placeret på tynde grene af en brun skygge, tæt sammenflettet med hinanden. Små runde formede blade (d –1 cm) i mørkegrøn farve ser spektakulære ud på baggrunden. Mühlenbeckia blomstrer med små hvide blomster (d - 0,6 cm), som er placeret mellem bladene.

Planten tilhører ampeløse arter, ligner en lille liana. Det ser godt ud både i en hængende gryde og i en gulvvase, hvilket skaber effekten af ​​en "gennembrudt" luftig busk. Mühlenbeckias fødested kan betragtes som New Zealand og Australien. Det findes også i den vestlige del af Sydamerika i det sydlige Afrika.

Omsorg:

 • moderat vanding (undgå vandtilførsel af jorden, dræn vandet straks fra pallen);
 • vandingsfrekvens: op til 2-3 gange / uge om foråret;
 • kan placeres på nordlige vinduer i afstand fra syd, øst og vest;
 • perfekt til dyrkning i badeværelser uden vinduer med passende belysning;
 • et stabilt voksende miljø er nødvendigt
 • i en varm periode har det brug for regelmæssig sprøjtning (ved t over 23 grader);
 • topdressing: intensiv befrugtning fra slutningen af ​​foråret og om sommeren 1 gang / 2 uger;
 • du kan danne en krone efter eget skøn: det tåler at binde, "haircut", plukke i fasen af ​​aktiv plantevækst (forår - sommer);
 • kan dyrkes i urtepotter på et ben, på stativer eller i hængende beholdere;
 • årlig genplantning anbefales (midt på foråret).

Gennemsnitlige omkostninger pr. Busk i en gryde: 600 rubler.

Fordele:

 • spektakulær plante;
 • diversificerer og dekorerer ethvert interiør
 • skaber et specielt mikroklima
 • uhøjtidelig plante;
 • bærer tør og varm luft i rum med centralvarme
 • ideel lufttemperatur: 20-25 grader;
 • elsker lys skygge;
 • tilpasser sig godt i rum med lave temperaturer;
 • foretrækker moderat fugtighed
 • vokser hurtigt og genopretter efter beskæring
 • resistent over for sygdomme og skadedyr
 • populær blandt elskere af indendørs planter.

Ulemper:

 • tolererer ikke udtørring af jorden
 • kan dø ved høj jordfugtighed
 • direkte sollys er kontraindiceret
 • ved en lufttemperatur under 17 grader fører til en ophør af udviklingen;
 • falder i en periode med "dvale", mens det skal sikre den passende temperatur ("overvintring" -tilstand: 10-14 grader);
 • bange for udkast
 • ikke egnet til landskabspleje med ustabil lufttemperatur (køkken);
 • skadedyrsangreb er mulig, hvis der ikke udvises forsigtighed.

Nephrolepis eller husbregne

Et fantastisk stueplante, der voksede i de tætte forhistoriske kratninger fra dinosaurernes tid, modificeret og overlevede til vores tid. Han glæder os stadig med sin spontanitet, enkelhed og originalitet. Nephrolepis er hjemmehørende i Sydamerika. Det er en indbygger i regnskoven med en stor lysegrøn "hue" af blade, der vokser opad.

Omsorg:

 • vanding rigeligt, men i moderation;
 • elsker at "bade" i badeværelset;
 • vand med blødt, afgjort vand, så snart matjorden tørrer;
 • skal holdes væk fra varmeapparater;
 • sprøjtning er nødvendig regelmæssigt (oftere om sommeren);
 • gødning med mineralsk gødning 1 gang / 2-3 uger (fortyndes i halvdelen);
 • transplantation: efter behov, 1 gang / år (fjern ikke rødderne fra den gamle jord);
 • elsker et let syrnet miljø (pH 5-6,6);
 • om vinteren hviler planten og bremser væksten.

Gennemsnitspris for en busk i en gryde: fra 500 rubler.

Fordele:

 • uhøjtidelig og sikker plante
 • velegnet til at skabe et originalt interiørdesign;
 • renser luften fra støvformationer og skadelige mikropartikler
 • absorberer elektromagnetisk stråling
 • har medicinske egenskaber;
 • skaber et gunstigt mikroklima
 • indikator for den psykologiske atmosfære i familien;
 • elsker moderat skygge;
 • kan placeres på store vindueskarme i skillevæggen mellem vinduerne;
 • vil passe ind i interiøret på en original måde på en blomsterstand, gryder eller på gulvet i en gryde;
 • gunstig temperatur til dyrkning: 20-22 grader;
 • modstandsdygtig over for lave lufttemperaturer (op til 12 grader);
 • elsker fugtig luft (45-59%);
 • genopretter hurtigt efter beskæring
 • populær blandt indendørs planteelskere.

Ulemper:

 • kan ikke lide direkte brændende sollys (placeres ikke på sydsiden);
 • dør under langvarig tørring af jorden;
 • vanding udføres kun med afgjort vand (smeltevæske eller sne er perfekt);
 • dør ved høj jordfugtighed;
 • tåler ikke tør luft i rummet (dør).

Exakum blå

Den oprindelige plante fra Socotra-øhavet er endemisk. Levestedet er et begrænset område. Det vokser også i Malaysia og nogle lande i Sydøstasien. Det er en opretstående gren med overfladiske rødder. De adskiller sig i forskellige blade: ovale og diamantformede, spidse og ovale.

Det har et rigt udvalg af farver: fra blå-cyan til lilla-violet og hvid. De har en vidunderlig funktion - en behagelig delikat aroma. Til indendørs dyrkning anvendes Exakum blue.

Omsorg:

 • har brug for et let og gennemtrængeligt substrat (neutral eller let syrnet);
 • et lyst, mørkt sted er nødvendigt (i et badeværelse uden vinduer er der behov for belysning);
 • kan lide en stabil stuetemperatur;
 • skal opdateres årligt
 • beskæring: halvdelen af ​​planten beskæres om efteråret;
 • om vinteren konstant belysning (op til 12 timer for steder med lav belysning);
 • moderat, men regelmæssig vanding
 • du kan bruge en palle med våde småsten (ekspanderet ler og sphagnum) for at opretholde konstant fugtighed (eller en beholder ved siden af ​​planten);
 • mineralfodring med kalium- og fosforindhold: 1 gang / måned;
 • det er nødvendigt at plukke falmede blomster for at danne nye;
 • skære tørre kviste.

Gennemsnitspris for en gryde med en plante: 1090 rubler.

Fordele:

 • elsker delvis skygge;
 • uhøjtidelig og meget original plante;
 • vil genoplive og dekorere ethvert rum;
 • skaber et specielt mikroklima
 • vil rense luften og give den en behagelig lys aroma;
 • have en maksimal højde på 20 til 30 cm;
 • har brug for let regelmæssig vanding
 • en neutral jord er nødvendig (let tørv, perlit + mos);
 • blomstringstid fra maj til august;
 • populær blandt indendørs planteelskere.

Ulemper:

 • bange for direkte sollys
 • tolererer ikke kladder
 • tåler ikke ekstrem varme og kulde
 • kan ikke lide vand, der kommer på bladene;
 • modtagelige for angreb af filt, bladlus, edderkoppemider og kalkinsekter;
 • på grund af overdreven kulde og høj luftfugtighed kan der forekomme grå skimmel.

Ved at vælge den rigtige plante til badeværelset kan du ikke kun skabe hygge, men også forbedre energien i rummet!

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her

Jeg har læst vilkårene Brugeraftale *