🍷Bedste vin druesorter i 2020

0

De bedste producenter af udvalgte druesorter forbedrer løbende deres sorter til produktion af vin derhjemme. Hvert år vokser antallet af dem, der kan lide at dyrke vindruer på deres side.

I artiklen finder du oplysninger om, hvad moderne druesorter er, hvor meget en frøplante koster og et foto af hver af dem.

Redaktørerne af webstedet "best-da.designuspro.com" gør opmærksom på en vurdering af druesorter af høj kvalitet i 2020.

Hver sølvforing

Opvarmning af klimaet er blevet et alvorligt problem for menneskeheden, kun amatørgartnere i vores land er glade for det. I løbet af de sidste tredive år er vintrene i mellemzonen blevet så varme, at klimagrænsen for voksende afgrøder, der ikke er traditionelle for vores forhold, næsten har nærmet sig polarcirklen.

Dette gælder primært druer. Dyrkning til uafhængig vinproduktion er blevet meget populær. Men opvarmning er ikke den eneste grund til dette. Den gennemsnitlige pris for vinprodukter vokser konstant, og kvaliteten af ​​budgetvine lader meget tilbage at ønske. Dette tvinger mange til at ty til hjemmelavet produktion af produkter med lavt alkoholindhold.

Ukompliceret landbrugsteknologi

På trods af at druer traditionelt er en sydlig kultur, er de ligesom en plante ikke særlig lunefuld. De vilde former for denne busk flerårige liana kan modstå svær frost og korte tørke. Vokser på kalksten og stenet jord. Takket være dette er druer en af ​​de første planter, som forhistoriske mennesker begyndte at dyrke.

Hvor er bedre at plante

Takket være moderne avlsmetoder er der opdrættet adskillige frostbestandige sorter, der kan dyrkes uden en dækningsmetode. Men for de nordlige regioner anbefales det at dække vinstokken på den traditionelle måde: med pladeskærme, skåret græs eller dækmateriale. Typen af ​​ly er ikke vigtig, det vigtigste er, at det skal trække vejret, så planten ikke rådner under optøning.

Når du vælger en jord til plantning, er gartnerens muligheder begrænset af, hvad der er på stedet. Listen over jordbehov er ikke varieret. De fleste arter bærer ikke kun frugt på organisk jord, men også på dårlig ler og lerjord. I de fleste tilfælde bør vådområder og højt grundvand undgås.

Det vigtigste er at beskytte planterne mod træk. I åbne, stærkt blæste områder bliver børsterne mindre, og udbyttet falder kraftigt.

Sådan plejer du et vinstok

Druer, som enhver dyrket plante, reagerer godt på regelmæssig pleje. Først og fremmest er dette forårsbeskæring efter fjernelse af huslyet. Skimmel er ofte til stede på vinstokken. Det er ikke nødvendigt at skynde sig at bekæmpe det med kemikalier. Vent, indtil det tørrer op og forsvinder af sig selv.

De fleste moderne arter er resistente over for svampesygdomme. Men det vigtigste er at udføre forebyggende sprøjtning af buskene og jorden under dem med en 3% opløsning af kobbersulfat før knoppebrud. Som regel er dette nok til at beskytte planter mod skadedyr.

Listen over sygdomme, som druer udsættes for, skal suppleres med angreb på søde bær af horder af hveps.Efter at have besøgt dem, er kun kammuslinger tilbage fra børsterne. Specielle fælder kan hjælpe i dette tilfælde, men kræver periodisk genopladning. For at bekæmpe hveps er der et italiensk folkemedicin: Du skal stikke en kvist basilikum i hver flok. Om dette altid klarer funktionen af ​​en hvepsevagt er ukendt, men i nogle tilfælde hjælper det.

Det næste trin er at binde vinstokken. Vi vil ikke overveje populariteten af ​​trellismodeller til at binde vinstokke, da de bruges til store plantager. I et sommerhus er det nok at bruge et hegn eller en simpel struktur af rør og tråd til disse formål.

Normalt styrkes dattergrene fra sidste år i en skråt stilling og frugtpilene i en vandret position. Når børsterne er modne, skal bladene, der blokerer for sollyset, fjernes med jævne mellemrum.

Når du binder vinstokke, kan du bruge populære modeller af elværktøj.

Regelmæssig lugtning og vanding afrunder vedligeholdelseslisten og er normalt nok til at få en god høst af lækre bær.

Bedømmelse af de bedste druesorter til 2020

NavnSukker%ModningsperiodeStabilitet ° СPris for 1 stk R.
Blomster23Midt sent-27300
Nord skulder25Midt-32300
Reform25Meget tidligt-27280
venskab21Super-tidligt-24243
Krystal18Meget tidligt-29300
Merlot22Midt sent-27320
Tidlig lilla22Sent-27240
nåde25Tidlig-40346
Platovsky20Tidlig-30300
Chardonnay23Midt-20390

Blomster

Den tekniske karakter er udbredt i SNG. Medium sen modning inden for 140 dage. Børsterne er ikke store, meget tætte og vejer 200 gram. Sukkerindhold - 23%, surhedsgrad - 10%.

Frostbestandig op til -27 ° С, dårligt beskyttet mod tørke. De plantes i vandede områder, eller hvor der er et højt niveau af grundvand. De bedste resultater opnås på let alkaliske lerjord eller olieagtig ler.

Afledt til mellembåndet. I Moskva-regionen giver det gode udbytter, det kan anbefales til Ural. Kræver husly til vinteren på traditionelle måder.

Det er modstandsdygtigt over for meldug. Ved høj luftfugtighed og lavere temperaturer er det udsat for grå rådne og meldug. I dette tilfælde kræves der fungicidbehandling fire gange pr. Sæson.

Vintypen af ​​druer producerer meget saftige bær med en mærkbar Muscat-smag.

Fordele:

 • vokser på lerjord;
 • modstandsdygtig over for meldug.

Ulemper:

 • kan ikke lide høj luftfugtighed;
 • overdreven følsomhed over for tørke.

Nord skulder

En teknisk, kraftig vinsort med stabile egenskaber. Modtaget navnet på den karakteristiske form af hånden i form af en krop med skuldre. Høst til vin er i midten af ​​september. Sukkerindholdet når 25%. Smagen af ​​bær er behagelig uden urenheder. Højt saftudbytte op til 86%, populært i produktionen af ​​rødvin.

Modstandsdygtig over for frost, op til -32 ° C, vintre uden ly, vinstokken passer under sneen. Ikke kræsne om pleje, anbefales til begyndere. Foretrækker løs jord, gode udbytter opnås, når de dyrkes på sandjordjord med neutral surhed. Kan ikke lide vådområder. Modstod en langsigtet test i Black Earth Region og Belarus.

Sygdomsresistens er gennemsnitlig. Mest modtagelig for meldug, regelmæssig påføring af træaske reducerer forekomsten.

Fordele:

 • dyrket uden husly, tåler frost ned til -32 ° С;
 • ikke udskiftelig til vinfremstilling
 • sjælden ren druesmag.

Ulemper:

 • hurtig udstødning af bær, når den er moden;
 • mangel på sygdomsresistens.

Reform

En meget tidlig række ungarsk markering tilhører den mellemstore. Fuld modenhed finder sted i slutningen af ​​august. Klasser med medium tæthed når op til en vægt på 250 gram. De hvide bær er små og søde. Den lave syre gør smagen harmonisk med en let muskatfarve.

Optimale egenskaber til vinproduktion opnås, når de dyrkes på lerligt neutrale og let alkaliske jordarter. Medium resistent over for svampesygdomme, tåler ikke våde jordarter.

Frostbestandig type, tåler temperaturer ned til -27 ° C. Om vinteren er det bedre at bruge mulchmateriale til ly, dvale under sneen.

Fordele:

 • meget tidligt opstår teknisk modenhed i slutningen af ​​august;
 • lav syre gør det muligt at fremstille dessertvine.

Ulemper:

 • medium modstandsdygtighed over for meldug.

venskab

Et universelt og uhøjtideligt udvalg af fælles udvælgelse med bulgarske forskere. Den meget tidlige modningsperiode tillader høst allerede i midten af ​​august. Bærene har ravgrøn farve og har en delikat muskatnød-aroma. Sukkerindhold op til 21% og moderat syre gør det uundværligt for hvidvin.

Dyrkning af druer Venskab kræver en ansvarlig tilgang til at vælge et plantningssted. Stedets belysning spiller en større rolle end jordens kvalitet. Tåler ikke vandlogning, i dette tilfælde er dræning af landingsstedet påkrævet.

Gennemsnitlig frostbestandighed kræver beskyttelse af vin til vinteren, især i de nordlige regioner i Den Russiske Føderation. Det vigtigste er at udføre dette arbejde til tiden. For tidligt husly fører til forfald af vinstokken.

Pleje består i periodisk beskæring og fodring af planten. Modstandsdygtighed over for svampesygdomme gør sæsonarbejdet lettere. Det skal dog sprøjtes med fungicider inden blomstring og efter plukning.

Sortens uhøjtidelighed giver os mulighed for at anbefale det til nybegyndere vinproducenter. Hvordan man dyrker, hvornår man skal plante og hvad man skal befrugte findes i detaljer på specialiserede websteder på Internettet.

Fordele:

 • lave krav til pleje
 • udtalt muskaturt urtearoma;
 • meget tidlig modningsperiode.

Ulemper:

 • medium frostbestandighed
 • dårlig holdekvalitet af bær.

Krystal

En meget tidlig sort til vinfremstilling derhjemme. Det har vist sig, når det ikke kun dyrkes i de sydlige regioner, men også i nord, hvor høsten begynder i slutningen af ​​august. Gennemsnitligt sukkerindhold i druer 18% hjælper med at reducere surhedsgraden til 3,5 g / l. Dette begrænser brugen af ​​denne type til dessertvine. Bær er gulgrøn i farve med saftig honningsmagende papirmasse.

Det er ikke krævende at tage sig af ham, det består i beskæring og rettidig løsning. Kan dyrkes på sandjord, men kræver introduktion af sporstoffer, især magnesium. Tåler ikke åbne, blæste steder. Anbefales til haver, hvor store træer beskytter plantningen mod vinden.

Modstandsdygtig over for sygdom. Bærens honningsmag tiltrækker hveps, så du skal hænge fælder for dem og ødelægge rederne.

Fordele:

 • ikke beskadiget af grå skimmel
 • nem pleje;
 • velegnet til fremstilling af vine såsom sherry.

Ulemper:

 • når tykkelsen smuldrer;
 • tiltrækker mange hveps.

Merlot

Medium sent, overvejende til rødvin. Verdens næstmest populære vinmateriale for erfarne vinproducenter. Klaser er små op til 150 gram i vægt, bær med en tæt voksagtig hud har en harmonisk smag med natskygge. Høstning i slutningen af ​​september. Bredt distribueret i syd, i Krasnodar-territoriet. Med hensyn til frostmodstand er den også velegnet til Moskva-regionen. Tåler frost ned til -27 ° C, det kræver ly i de nordlige regioner.

Sukkerindholdet afhænger stærkt af sæsonen, i varme år når det 23%, moderat surhedsgrad 5-7 g / l. Vin must har en rig palet af smag, fra kirsebær og blommer til chokolade og kaffe. Alderen vin med en rig smag indeholder få tanniner.

De bedste jordarter til Merlot er leragtige, det fungerer godt på ler. En alkalisk reaktion foretrækkes, så har vinen en lysere smag.
Gennemsnitlig modstandsdygtighed over for frost og tørke og tåler ikke våde jordarter. Høj modstandsdygtighed over for grå skimmel, men kræver 2-3 behandlinger pr. Sæson mod meldug. Hveps angrebet.

Fordele:

 • modstand mod frost og tørke
 • uhøjtidelig i pleje.

Ulemper:

 • ikke velsmagende når de spises;
 • modtagelige for svampesygdommen oidium.

Tidlig lilla

En bordvinsort populær i Rusland for sit høje sukkerindhold og muskatnødssmag. God til hjemmeproduktion og vinproduktion. Høstning fra begyndelsen af ​​september kan forblive hængende på vinstokken i lang tid.Besidder gennemsnitlig frostbestandighed, kan dyrkes under forskellige klimatiske forhold. Det fungerer bedst i de sydlige regioner.

Det høje sukkerindhold på 22% og den lave syreindhold på 4,5 g / l sammen med muskatnødsmagen gør det uundværligt til amatørvinfremstilling. Sygdomsresistens udelukker ikke tre-gangs behandling af insekticider mod bladlus og druebladorm.

Fordele:

 • kan vokse på tunge saltmyrer;
 • behagelige muskatnødtoner;
 • høj modstandsdygtighed over for meldug;
 • tåler -30 ° C under dækning.

Ulemper:

 • kræver omhyggelig pleje - klemme, afbryde, klemme.

nåde

Nyt bordteknisk udvalg af den tidlige modningstid. Høst i anden halvdel af august. Kraftig vinstok, klynger med store bær når en vægt på 600 gram. Original muskatnødsmag med antydninger af honning og rose.

Det høje sukkerindhold på 25% og moderat syre gør det populært ikke kun som et vinmateriale, men også som en bordsort.
Modstand mod svampesygdomme reducerer omkostningerne ved vedligeholdelse af planter.

Frostbestandighed kræver ikke at lægge vinstokken til vinteren. Vokser godt på sandlim og lerjord, foretrækker neutral. Kan ikke lide vådområder.

Fordele:

 • dvale uden ly, tåler -40 ° С;
 • højt sukkerindhold 25%;
 • modstandsdygtighed over for svampesygdomme.

Ulemper:

 • modtagelige for hvepseanfald på grund af honningluften.

Platovsky

En mellemstor teknisk kvalitet til produktion af meget tidligt modnet vin 110 dage. Klaser af mellemstørrelse, der vejer op til 200 gram. Små hvide bær (2-3 gram). Sukkerindhold 20% og surhed 8,9 g / l gør smagen harmonisk.

Modstand mod svampesygdomme (meldug, oidium, grå skimmel) kræver ikke intensiv sprøjtning med kemikalier. Den ikke-dækkende sort blev opdrættet til mellembanen og tåler frost ned til -30 ° C. Kan anbefales til Sibirien. Når det dyrkes i de nordlige regioner, er det bedre at dække vinstokken med den traditionelle metode, lad den dvale under sneen.

Planten kræver en sandlim eller lerjord med neutral surhed, under disse betingelser opnås det optimale sukkerindhold. Når man forlader, skal man være opmærksom på, at bundterne er godt oplyst af solen, for hvilke overskydende blade fjernes.

Fordele:

 • minimumskrav til pleje
 • meget tidlig modningsperiode 110 dage;
 • høj frostbestandighed -30 ° С.

Ulemper:

 • ifølge købere er der undertiden en fremmed smag af natskygge;
 • tætte børster rådner.

Chardonnay

Medium modne druer, fordelt i alle vinregioner i verden. Sorts funktionalitet inkluderer produktion af en bred vifte af vine fra tørre monotype til mousserende i høj kvalitet og blandinger med andre vinmaterialer.

Sukkerindhold på 23% og høj surhed op til 11 g / l bidrager til kold gæring. Som et resultat har vinen en mild muskatnød aroma og frugtagtige noter af æble og citrus. Det er kendetegnet ved et højt alkoholindhold på op til 13%.

De bedste resultater opnås ved dyrkning af vinstokke på lerholdige kalkholdige jordarter. Lavt terræn med våde jordarter bør undgås.

Gennemsnitlig frostmodstand -20 ° C kræver, at planterne er beskyttet om vinteren. Den øgede modstandsdygtighed over for svampesygdomme udelukker ikke meldug og meldug. Ved det første tegn sprøjtes de med en Bordeaux-blanding.

Fordele:

 • god høst på fattige og stenede jordarter;
 • øget alkoholindhold i vin, op til 13%;
 • uhøjtidelig i pleje.

Ulemper:

 • ikke modstandsdygtig over for forårsfrost
 • lavt udbytte.

Konklusion

Artiklen blev skrevet til dem, der kan lide at dyrke druer alene på deres websted. En oversigt over de bedste plantesorter til vinproduktion gør det selv. Beskrivelsen af ​​hver art indeholder de vigtigste kriterier for valg af plantemateriale til din gård.

Der gives råd om, hvordan man vælger de bedste og billigste kimplanter, hvilken der er bedre at købe, for ikke at lave fejl, når man vælger.

Hvis du er en erfaren gartner og kan give anbefalinger om prisen, eller hvilket firma der er bedre at købe druer til egenproduktion af vin, skal du dele det i kommentarerne. Din feedback hjælper begyndere med at finde ud af, hvad de skal kigge efter først og fremmest og begynde at engagere sig i en spændende og nyttig forretning.

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her