🎙 Bedste studiemikrofoner i 2020

0

Det betyder ikke noget, om en person opretter sit eget studie, dirigerer streams eller optager videoer til YouTube, det er i alle tilfælde nødvendigt at vælge en mikrofon af høj kvalitet. Uden det er det umuligt at formidle stemmen normalt.

Kreative begyndere sparer penge på optageudstyr, de bruger en smartphone-diktafon eller et indbygget mikrokamera. Men denne beslutning er forkert, det er bedre at købe den rigtige enhed på forhånd. Desuden sælges nogle modeller til lave priser.

Redaktørerne af webstedet "best-da.designuspro.com" har forberedt dig en vurdering af de bedste studiemikrofoner i 2020.

Varianter og deres forskelle

I professionelle studier bruges dyre udstyr, der ikke kun transmitterer en normal menneskelig stemme, men også forbedrer den lidt. I dag er der 4 populære sorter:

 • Dynamisk;
 • Bånd;
 • Elektret;
 • Kondenserende.

Sidstnævnte er mere populære næsten over hele verden. Princippet om drift af en kondensatormikrofon er enkel: der er to plader indeni, den ene reagerer på svingningen af ​​membranen, hvilket skaber visse lydsignaler. Sådanne eksemplarer bruges ikke kun til stemmeoptagelse, men også til vokal og musikinstrumenter, da de transmitterer signaler med høj nøjagtighed. Den eneste ting at huske er, at disse enheder kræver fantomkraft. Uden dette er normalt arbejde umuligt.

Den næste variation er dynamiske mikrofoner. Den største forskel her er, at der anvendes en speciel spole, ikke kondensatorplader. Elementets bevægelse skyldes et magnetfelt, der omdanner den modtagne lyd til elektriske signaler. I optagestudier er sådanne enheder populære til indspilning af guitarer eller trommer. Det kræver ingen fantomkraft.

Båndmodeller, ligesom electret-modeller, bruges sjældent i professionelle studier, da de af en række tekniske grunde ikke er egnede til at arbejde med et instrument eller en vokal. Ud over dem er der kulmikrofoner, men de bruges i tilfælde, hvor det er nødvendigt at behandle lyden af ​​et mundharmonika og lignende musikudstyr.

Men forskellene er ikke kun i den anvendte type konverter. Ud over denne parameter er det meste af udstyret også opdelt efter retningsmønsteret. Dens betydning er, at den afspejler de sider, hvor mikrofonoptagelserne lyder bedst. I dag er der 3 diagrammer:

 • En cirkel. Et træk ved en sådan enhed er evnen til at optage lydbølger fra alle sider; der er ingen begrænsninger her. Produktet er nødvendigt for dem, der optager stemme med virkning af plads.
 • Kardioiden findes i alle professionelle studier, bagsiden er ufølsom, så det er ikke muligt at optage lyd, men den forreste del konverterer perfekt bølger. Denne mulighed betragtes som den bedste løsning til optagelse af vokal.
 • Den nyeste model er figur otte. Den er velegnet til optagelse af lyd forfra og bagfra, mens ingen støj på siderne forstyrrer normal drift. Enheden er perfekt til optagelse af baggrundsvokal.Derfor bruges det også aktivt.

Valgte kriterier

Når en person begynder en uafhængig søgning efter professionelt udstyr, skal du vide, hvad de skal se efter. Dette hjælper med at eliminere fejl, når du vælger og vælger en kvalitetsindstilling.

For det første bestemmes frekvensområdet. Parameteren er vigtig ikke kun for dyre modeller, men også for de mest almindelige husholdningsapparater. Det indikerer for brugeren, hvilke frekvenser enheden er i stand til at arbejde med. Det er vigtigt at forstå, at jo bredere rækkevidde, jo bedre og mere rummelig er lyden. Hvis du køber et produkt af en kondensatortype, er området her inden for grænserne for menneskelig opfattelse - 20 Hz ... 20 kHz. Andre electret og dynamiske muligheder har lavere værdier.

Når et acceptabelt interval er fundet, er forforstærkerkredsløbet opmærksom. Parameteren er vigtig, så du bør nærme dig den ansvarligt. Den kan samles ved hjælp af flere teknologier:

 • Hybrid;
 • Lampe;
 • Transistor;
 • Transformer.

Den anden mulighed betragtes som en af ​​de bedste, da den giver en blød og behagelig lyd. Halvledermodeller (transistor) garanterer brugeren en gennemsigtig lyd. Valget her afhænger helt af personens præferencer, og for bedre at vælge er det værd at teste alle disse muligheder i butikken.

Den sidste ting at overveje er det maksimale lydtryk. Det giver dig mulighed for at bestemme, hvor meget tryk membranen kan modstå, før bipene begynder at afbøjes. Nogle producenter indstiller parameteren over den menneskelige smertetærskel, så når den går ud over den, fortsætter optagelsen på et godt niveau. Dette er vigtigt at overveje, når du arbejder med opera vokal eller trommer. Da enheden oplever højt tryk, og så den ikke går i stykker, skal kondensatormikrofoner først kasseres.

Mikrofon til vokal. Valgfunktioner

For at stemmen ikke går tabt i rummet, og intet ekko forstyrrer normal drift, anbefales det at vælge modeller af kardioidtypen, mens membranen skal være høj. Derefter vil brugeren være i stand til at formidle enhver nuance. Nogle fagfolk, efter at have købt en god model, skar specielt det nedre interval, hvilket giver dig mulighed for at fjerne uvedkommende støj.

Til professionel vokaloptagelse er kondensatormikrofoner, f.eks. "Soyuz", egnede. Det bruges ikke kun i Rusland, men også i USA og Europa, da enheden giver lyd i høj kvalitet. Den eneste ulempe er de høje omkostninger. Men hvis en person arbejder med komplekse vokaler - skriger, knurrer, er det bedre at købe dynamiske versioner. De vil bedst formidle aggression.

De fleste instrumenter kræver en forforstærker for at fungere korrekt. Dels gør lydkortets indbyggede forforstærker et fremragende stykke arbejde med disse funktioner, hvis du køber godt udstyr. Når du ikke konstant skal prøve noget nyt, er det nok til at levere en ren lyd. I tilfælde hvor en person har brug for at udtrykke sin stemme og gøre den lysere, er det bedst at bruge en ekstern indstilling.

Det sidste element er blandekonsollen. Dette er en anden nyttig attribut. Når alt kommer til alt, når du køber et standardprodukt, skal du ikke forvente, at vokalen bliver bedre. Derfor behandles den efter optagelse. Men du er stadig nødt til at komme ind i noterne, da ingen enhed kan rette fejl, men tværtimod vil vise fejl, som giver dig mulighed for at udføre arbejde af høj kvalitet med fejl.

Hvad er det bedste valg til optagelse af musikinstrumenter

Der er ikke noget kompliceret her. Små mikrofoner bruges til at optage lyd, mens de ikke skal placeres direkte ved lydkilden. Fordi der kan være fremmed støj eller interferens, der forårsager forvrængning. Hvis du planlægger at optage både vokal og stemme på samme tid, købes der et specielt stereopar. Selvfølgelig kan du finde en professionel enhed, der kan udføre begge funktioner på samme tid, men det er for dyrt.

For at tromler skal lyde godt, må der ikke bruges kondensatorenheder.De vil kun gøre tingene værre, det er bedre at foretrække dynamiske modeller, der giver god lyd, selv når de spilles aggressivt. Vi må heller ikke glemme monteringen, her vil den være lidt anderledes end den standard. Der er ikke noget vanskeligt at vælge det, det vigtigste er, at fikseringen er pålidelig.

Ting at huske

Hvis en person lige er begyndt på sin musikalske karriere eller planlægger at blive lydtekniker, er det vigtigt at vide en ting - en mikrofon er ikke et fejlfindingsværktøj. Det maskerer nogle studiefejl, men støjen kan høres både på en budgetenhed og på en dyr en. Selvom optagelsen sker i et lydisoleret rum. Det er bare et eller andet sted, at der vil være flere fremmede lyde, men mindre i premium-udstyr. Dette skyldes, at mikrofonen har sin egen støj, som ikke kan elimineres uden specielle programmer.

Vær opmærksom på driftsforholdene. Hvis en person lejer et rum, hvor han skabte et godt studie, er det bedre at købe godt udstyr af høj kvalitet. Det er bedre at købe i de respektive butikker og ikke på AliExpress. Når du optager en stemme i en lejlighed, giver det ingen mening at købe dyre enheder, da produktets potentiale muligvis ikke afsløres.

Bedømmelse af den bedste dynamiske mikro

Shure SM7B

En god enhed, der er i det midterste prissegment. Enheden er velegnet til daglige podcasts, radio eller tv. Retningsmønsteret er kardioid, hvilket er en fremragende løsning til stemmeoptagelse.

Der er fantomkraft, som skal overvejes, når du køber. Frekvensområdet er 50 Hz… 20.000 Hz. Der er et lavpasfilter. Strukturen er stationær. Enhedens følsomhed er -59 dB. Inkluderer beskyttelsesafskærmning og forrude.

Den gennemsnitlige pris er 31.000 rubler.

Shure SM7B

Fordele:

 • God lydoptagelse;
 • Strukturen er let at installere;
 • Samlingen udføres på niveau;
 • Produktet er let at bruge selv for begyndere;
 • God til streaming.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

Audio-Technica BP40

En kvalitetsstudiemikrofon til både brugere og hobbyister. Det anvendte stik er mini XLR. Impedansen er 450 ohm, hvilket er en god indikator. Frekvensområdet her er lidt lavere end for den tidligere model og er 50-16000 Hz. Sættet indeholder alle de nødvendige adaptere og monteringer, derudover er der en blød beskyttelsesetui. Enhedens masse er 632 g. Direktivitetsmønsteret er hypercardioid.

Den gennemsnitlige pris er 32.550 rubler.

Audio-Technica BP40

Fordele:

 • Dejlig lyd;
 • Pålidelig konstruktion;
 • Fantastisk til podcasts;
 • Minimumsniveauet for fremmed støj
 • Holdbarhed.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

Sennheiser E 965

En kvalitetsstudiotrøje designet til professionel vokaloptagelse. For større bekvemmelighed kan diagrammet skiftes, hvilket gør det muligt at arbejde i enhver tilstand. Enheden er i stand til at modstå et lydtryk på op til 142 dB, hvilket er et fremragende resultat ved optagelse af vanskelige dele med aggressiv fremføring. Kroppen er lavet af holdbart metal. Vægten er lille og beløber sig til 400 g. Stikket adskiller sig her fra det forrige - XLR 3-pin (M).

Den gennemsnitlige pris er 40.300 rubler.

Sennheiser E 965

Fordele:

 • Pålidelig enhed fra et populært firma
 • God transmission af vokal;
 • Tåler højt tryk
 • Omskifteligt diagram;
 • Enkel at bruge.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

Top pålidelige kondensatormikrofoner

Samson Meteor USB

En alsidig løsning, der fungerer godt til både vokaloptagelse og streaming og podcasting. Forbindelsen sker via USB-stikket. Tåler tryk op til 120 dB. Den mindste og maksimale frekvens er 20 ... 20.000 Hz. Strøm forsynes via et forbindelseskabel, hvilket er en fordel. Der er en tænd / sluk-knap til nem brug. Kroppen er lavet af metal.

De gennemsnitlige omkostninger er 7.000 rubler.

Samson Meteor USB

Fordele:

 • Følsomhed;
 • Lyder godt for prisen;
 • Hovedtelefonstik;
 • Udligner lydstyrken
 • Du kan lytte til din egen stemme uden forsinkelse;
 • Lille størrelse.

Ulemper:

 • Sagen bliver snavset hurtigt.

Maono AU-A04T

En bekvem model, der er efterspurgt blandt videobloggere. Strukturen placeres på bordet, hvilket er en praktisk løsning, men du skal forberede stedet på forhånd. Mikrofonen er perfekt til en række formål, herunder streaming. Det maksimale lydtryk er det samme som den forrige version. Følsomhed -38 dB. Signal / støj-forholdet er 70 dB. Strøm forsynes via USB. En anden fordel ved dette design er den lange ledning (2,5 meter).

Den gennemsnitlige pris er 5.000 rubler.

Maono AU-A04T

Fordele:

 • Udstyr;
 • Ekstern udførelse;
 • Praktisk placering
 • Værdi for pengene;
 • Støj er til stede, men minimal;
 • Pålidelig opbygning.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

AKG P120

En god allround-enhed, der forbedrer lydtransmission sammenlignet med billige kinesiske modeller. Impedans 200 ohm. Følsomhed -32,5 dB. Kraften er fantom, hvilket kan forårsage nogle problemer. Der er to filtre - HF og LF samt en dæmper. Kroppen er lavet af slidstærkt metal. Sættet indeholder de nødvendige monteringer til stativet.

Solgt til en pris af 6.900 rubler.

AKG P120

Fordele:

 • God vokal;
 • Tung;
 • Standardbeslag;
 • Funktionsafbrydere er til stede;
 • Smuk henrettelse.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

Populær klassificering af båndmikrofoner

sE Electronics VR2

En pålidelig enhed designet til at optage vokal og musikinstrumenter. Ud over brug af studiet er enheden velegnet til at arrangere koncerter. Enhedens følsomhed er -37 dB. Maden er fantom. Signal / støj-forholdet er 76 dB. Retningsmønster - tovejs. Strukturen er stationær, derfor er den placeret et bestemt sted. Tåler tryk på 135 dB.

De gennemsnitlige omkostninger er 32.000 rubler.

sE Electronics VR

Fordele:

 • Bekvemmelighed;
 • Stilfuldt design;
 • Pålidelighed
 • Lang levetid
 • Velegnet til optagelse af instrumenter.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

RODE NTR

En alsidig model, der gengiver naturlige lyde godt. Velegnet til professionelle studier eller amatørradioudsendelser. Tåler tryk op til 130 dB. Frekvensrespons: 20-20000 Hz, som er den optimale løsning. Sættet indeholder alle de nødvendige komponenter for en sikker pasform.

De gennemsnitlige omkostninger er 52.400 rubler.

RODE NTR

Fordele:

 • Professionel enhed;
 • Holdbarhed;
 • Enkle kontroller;
 • Pålidelighed
 • Gode ​​tekniske egenskaber.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

Aston mikrofoner Stealth

Pålideligt instrument til scener og studier. Derudover bruges enheden ofte til voiceover af tegnefilm eller spil. Der er 4 omskiftelige tilstande, der giver lyd i høj kvalitet i enhver situation. For ekstra pålidelighed er der en indbygget forforstærker og et antivibrationsbeslag, der forhindrer støjgenerering. Samlingen udføres på højeste niveau, hvilket har en positiv effekt på levetiden.

De gennemsnitlige omkostninger er 30.000 rubler.

Aston mikrofoner Stealth

Fordele:

 • Alsidighed;
 • Forøg 50 dB;
 • Kan endda håndtere trommer;
 • Bekvem udførelse
 • Smukt design;
 • Let at tilslutte.

Ulemper:

 • Ikke fundet.

Endelig

Det er ikke så let at finde en mikrofon af høj kvalitet, men hvis en person planlægger at optage en stemme eller instrumenter, skal dette problem løses med det samme og helst alene. Hvis du har erfaring med at bruge de modeller, der er beskrevet i vurderingen eller mere interessante modeller, så fortæl os om det i kommentarerne.

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her