De bedste branddørproducenter i 2020

0

Hvad kan være lettere end en dør? Historikere og arkæologer forpligter sig ikke til at sige med sikkerhed, hvornår en person først begyndte at forsvare sit hjem med deres hjælp.

Og i dag er deres formål stadig det samme - at begrænse adgangen til lokalerne, men design og materialer har ændret sig alvorligt. I en tid med udviklede teknologier og specialisering har mange af deres sorter vist sig, designet til visse betingelser for funktion og drift.

Branddør

Alle dørkonstruktioner kan forenkles i to hovedklasser:

 • Ekstern. De placeres for at adskille lokalerne fra gaden.
 • Indre. Installeret til at adskille værelser og begrænse adgangen til dem.

Uanset hvilke materialer de er fremstillet af, er formålet med enhver dør at bevare mikroklimaet i rummet og begrænse adgangen til det.

Men der er en ting, der er mere ubehageligt end besøg af irriterende besøgende eller endog tyve - dette er en brand. Og ofte er det dørene, der bliver det svage led i brandbeskyttelsen. Stenvægge eller træ med en brandhæmmende imprægnering kan modstå en flammes angreb, mens dørbladet muligvis ikke tåler, antænder, deformeres under indflydelse af høje temperaturer og gør det umuligt at forlade bygningen. En løs pasform af lærredet, revner, fraværet af en tærskel kan føre til indtrængning af forbrændingsprodukter: røg og kulilte, og de udgør en øjeblikkelig trussel mod liv og sundhed.

Hvor er det nødvendigt at installere en branddør?

Steder, hvor installation af denne type produkter er påkrævet, er klart reguleret. Dørstrukturen er en del af brandbarrieren og danner en enkelt helhed med den. Formålet med barrieren er at forhindre spredning af flamme- og forbrændingsprodukter fra rum til rum, mellem bygninger eller fra gaden.
Hvis en mur eller struktur ifølge konstruktionsdokumentationen er en brandbarriere, er installation obligatorisk.

Stederne for obligatorisk brug af brandsikre indgangskonstruktioner er således:

 1. Evakuering og brandudgange fra bygninger og strukturer på steder, hvor mennesker bliver massevis. (Uddannelsesinstitutioner, medicinske institutioner, handels- og udstillingskomplekser, jernbanestationer, lufthavne, underholdningsvirksomheder).
 2. Tekniske lokaler (omstillingsbord, serverrum, ventilationskamre).
 3. Opbevarings- og opbevaringssteder for brandfarlige stoffer.
 4. Udgange fra trappen til loftet
 5. Gennem korridorer og elevatorskakter.

I teknisk dokumentation og fra producenter er branddøre betegnet med forkortelsen "PD". I lovgivningsmæssige dokumenter er det sædvanligt at betegne andre brandsikre strukturer med samme forkortelse - luger, porte, vinduer, gardiner, gardiner. I denne gennemgang vil vi ikke dvæle ved de ovennævnte strukturer, derfor betyder forkortelsen "PD" døre.

Kun en struktur, der har et overensstemmelsescertifikat for den etablerede prøve og har bestået prøver, der bekræfter dens beskyttende egenskaber, kan betragtes som brandsikker.

Producentens forsikringer alene i en så alvorlig sag som pålidelighed og flammebestandighed er ikke nok, derfor skal alle, der planlægger at sælge deres produkter som brandsikre, bestå de relevante tests uden fejl.
Til test leveres en prøve af produkter til laboratoriet, som er installeret i et specielt rum. I dette tilfælde skal fuldstændighed og installationsteknologi overholdes nøje.

Efter installationen fastgøres termoelementene til døren i overensstemmelse med standarderne og fastgør temperaturen på overfladen. Dernæst kommer en ovn eller gasbrændere i spil, der simulerer en ild.

Eksperter måler tiden fra begyndelsen af ​​testen, indtil de første tegn på prøvens begrænsende tilstande vises. Produktet modtager et tilsvarende certifikat baseret på testrapporten.

Hovedtræk ved PD

Brandmodstandsgrænse

Denne indikator angiver tidsperioden i minutter fra det øjeblik, hvor flammen begyndte at interagere med overfladen til starten af ​​en eller flere grænsetilstande.

Der er tre hovedbegrænsende tilstande:

Tab af integritet (E)

Udseendet af huller eller gennem revner på prøven eller udseendet af en flamme på den modsatte side af overfladen i en periode på mere end 10 sekunder.

Efter test tildeles produktet det relevante indeks, for eksempel E 60.

Dette betyder, at indgangskonstruktionen vil være i stand til at modstå angreb fra ild i mindst 60 minutter uden at lade den komme ind i rummet.

Tab af varmeisolering (I)

Opvarmning af bagsiden af ​​prøveoverfladen til en temperatur over 140 ° C eller en temperatur på 220 ° C på dørkarmen.

Denne indikator er også inkluderet i indekset, som måles i minutter. Ofte tilføjes indekserne, mens man tager udgangspunkt i en mindre indikator i tide.

For klarhedens skyld bør en prøve af klasse EI 60 ikke miste sine varmeisolerende egenskaber under påvirkning af brand inden for en time, mens tiden, indtil integriteten er brudt, kan tage længere tid, men den første indikator vil blive taget i betragtning.

Modstand mod indtrængning af gasser og kolde dampe (S)

Det karakteriserer strukturens tæthed og evnen til at begrænse forbrændingsprodukters indtrængning i rummet. Ofte er det dem, der udgør den største fare for liv og sundhed. Denne egenskab føjes også til dørmærket.

Tab af bæreevne (K)

Deformation af lærredet eller kassen, forhindrer det i at åbne sig, falder ud af lærredet fra kassen eller selve kassen fra døråbningen.

De mest almindelige modstandskoefficienter mod endelige belastninger er 30, 60 og 90 minutter. Det menes, at denne tid er tilstrækkelig til at lokalisere branden eller evakuere mennesker. Der er modeller med et indeks på 120, men de er mere eksotiske. Derudover ødelægger ild i to timers ild ofte selve væggene og deformerer støttekonstruktionerne, så døren ikke længere skaber nogen alvorlig beskyttelse af brandelementet.

Således er E 180 mere en markedsføringskamp og producentens kløghed i øvrigt i sager, hvor dette mildt sagt er uacceptabelt.

Hvad er branddøre

 • Bredde:

Toskallede, En og en halv, Single.

 • Efter stof og kasse materiale

Metal: Fremstillet af stål med en tykkelse på mindst 1 mm. Interiøret er fyldt med mineraluld med høj densitet. En tætning skal installeres omkring boksens omkreds for at sikre tæthed.

Træ: De er lavet af træ, imprægneret med blandinger, der forhindrer forbrænding. Den ydre overflade er dekoreret med MDF. Brandmodstanden i sådanne strukturer er lav, men de har en ubestridelig fordel - lethed. Det er også lettere at knække, hvis det er nødvendigt.

Aluminium: På grund af aluminiums høje varmeledningsevne har de lav deformation og brandmodstand, derfor er de forstærket med en stålprofil, de er ofte lavet i kombination med glas.

 • Af design

Døve: Massivt lærred.

Glaseret: Hvis du har brug for visuel kontrol af, hvad der sker, er et lærred med et specielt hærdet glas egnet. Som regel er et dobbeltvindue flerlags, mellemrummet mellem glaspladerne er fyldt med en speciel ikke-brændbar gel.

Til salg kan du med jævne mellemrum finde plastiske PD'er. Imidlertid udsender plast, når det opvarmes, enten giftige stoffer eller deformeres hurtigt, fordi der ikke findes brandsikre plast- eller PVC-produkter.

Tilbehør og tilbehør til brandsikre indgangskonstruktioner

Som alle andre har brandklassificerede døre brug for fittings. Det omfatter:

 • Hængsler, håndtag (inklusive "antipanik", som gør det let at åbne rammen i en ekstrem situation), lukkere, der sikrer pålidelig lukning af rammen.
 • Sæler. En ledning installeret rundt om rammen eller døren. Forsegler døren, når den er lukket. Det har brug for periodisk udskiftning, da det mister sine elastiske egenskaber over tid.

Der er specielle ledninger, der, når de opvarmes, skum og øger i volumen, blokerer pålideligt adgangen til rummet med forbrændingsprodukter og røg. Og luft, som, selvom den er god til at slukke en brand, slet ikke er sjov, hvis du befinder dig låst bag en sådan dør.

 • En række modeller er udstyret med ventilationsgitre.

Ligesom dørene selv skal alle fittings være designet til at modstå høje temperaturer.

Ulemper ved branddøre

Disse inkluderer lav modstandsdygtighed over for indbrud. Låsens komplekse mekanismer, når de opvarmes, kan mislykkes og gøre det umuligt at evakuere. Af samme grund er 4-sidede låsemekanismer ikke installeret i brandsikre produkter. Låsens stænger er deformeret med stærk opvarmning, og tværstængerne med stor sandsynlighed vil blokere lærredet i åbningen og bringe evnen til at forlade huset i fare.

Den bedste løsning ville være en kombination af en konventionel højsikkerhedsdør og en brandsikker model, der er installeret i forhallen eller hallen.

Installation af branddøre

Spørg sælgeren, om han kan installere en dør til dig, når du køber. Faktum er, at for installation af sådanne produkter skal en virksomhed nødvendigvis have et certifikat. Naturligvis til hjemmebrug er dette muligvis ikke kritisk, men det er ekstremt vigtigt, når det installeres i en institution eller virksomhed.

Hvis sælgeren ikke kan levere denne service, skal du bruge tid på at finde det rette kontor, så du undgår problemer under levering af objektet og brandkontrol.

De bedste branddørproducenter i 2020

AKS GROUP

På syvende plads i vurderingen er det russiske selskab AKS GROUP, der har specialiseret sig i produktion af branddøre af aluminium.

Ved fremstillingen anvendes de italienske producenters udvikling, især de brandsikringsprofilsystemer fra NewTec. Virksomhedens katalog indeholder gennemskinnelige aluminiumstrukturer i klasserne EIWS 30 og EIWS 60. Til glasering anvendes specielle brandsikre glasenheder.
Anvendelsen af ​​brandsikkert glas og termisk ekspanderende film adskiller sig fra den sædvanlige sådan dobbeltglaserede enhed. Placeret mellem glasplader, når det opvarmes, udvides det, fylder det indre rum og forhindrer ødelæggelsen af ​​pakken og indtrængning af forbrændingsprodukter i rummet.

Ud over lamineret glas er en populær løsning at fylde hulrummene i glasenheder med en særlig brandbekæmpelsesgel. Ved langvarig opvarmning ødelægges det hærdede glas, gelen bag det krystalliserer og danner en ildfast masse, der forhindrer opvarmning af overfladerne bag det.

AKS GROUP-sortimentet inkluderer PD-modeller med enkelt felt og dobbelt felt.

Ud over døre designer virksomheden indgange med flammebestandig rude og lysgennemtrængelige skillevægge i klasse EIW 30 og EIW 60.

De vigtigste anvendelsesområder for produkterne er shopping- og kontorcentre, lufthavne, togstationer, indgangsgrupper til lejlighedsbygninger og hoteller.

På kundens anmodning kan producenten male det færdige produkt i en hvilken som helst af RAL-farverne.

AKS GROUP har et gyldigt certifikat til installation af PD udstedt af Ministeriet for Nødsituationer, hvilket betyder, at du ikke behøver at spilde tid på at lede efter installatører. Og alt arbejdet udføres hurtigt og udføres i høj kvalitet.

branddør AKS GROUP

Fordele:

 • Attraktivt udseende;
 • Stort udvalg af fittings.

Ulemper:

 • Høje omkostninger ved færdige produkter;
 • Lang produktionstid. (Forsinkelser er mulige på grund af den lange levering af udenlandske komponenter).

VERDA

Det sjette sted for anmeldelsen er hos PD-producenten fra Moskva-regionen.

Det er specialiseret i produktion af brandsikre dørkonstruktioner. Virksomheden producerer metal branddøre, der opfylder klasse EI 30 og EI 60.
Fyldstoffet er basaltuld af høj densitet, der tåler temperaturer op til 1000 ° C.

På kundens anmodning kan strukturer med gennemskinnelige indsatser op til 25% af ruden af ​​det samlede areal af produktet fremstilles.

Alle produkter skal brandtestes og have alle nødvendige certifikater til brug som PD.

Den ydre overflade er malet med pulvermaling, som ikke udsender giftige stoffer ved opvarmning. Standardfarveserien er grå eller rød, men hvis kunden ønsker det, kan produktet males i en anden farve.

branddør VERDA

Fordele:

 • Pålidelige låsemekanismer;
 • Modstandsdygtig pulverlakering.

Ulemper:

 • Ikke identificeret.

Titanium

På femtepladsen er leverandøren af ​​metal PD Titan. Hovedkontoret og hovedproduktionen er placeret i Tver. Virksomheden har været på markedet siden 1998. Som de fleste producenter behandlede virksomheden oprindeligt metaldøre. På tidspunktet for grundlæggelsen var brandsikre døre mere eksotiske, var dyre og var ikke i stor efterspørgsel blandt købere.

Imidlertid dikterer markedet sine egne regler, og over tid blev der lanceret en linje til produktion af PD på Titan.

Virksomheden producerer standardmetalkonstruktioner fremstillet af metal fyldt med ikke-brændbart mineralfyldstof med høj styrke. Brandmodstandsgrænsen er fra 30 til 60 minutter.

Serien inkluderer enkelt- og dobbeltbladede modeller, faste og med lamineret glas for synlighed og kontrol.

Alt materiale og tilbehør opfylder kravene i GOST.

brandsikker dør Titan

Fordele:

 • Modstandsdygtig holdbar pulverlakering;
 • Pålidelige låsemekanismer.

Ulemper:

 • Ikke identificeret.

Termostop NPP

Producent fra Republikken Tatarstan. Virksomheden er specialiseret i produktion af brandsikre produkter og præsenterer en bred vifte af produkter: fra døre til porte. Beskyttelsesklasser for fremstillede produkter: EI60 og EI90. For nylig er nye udviklinger lanceret i produktion med en brandmodstandsgrænse på mindst 120 minutter, hvilket er den maksimale indikator for denne type produkt.

En lignende værdi opnås på grund af den forstærkede profil, et tykkere lag mineralsk fyldstof og en dobbelt kredsløbstætning rundt om omkredsen. Vægten af ​​en sådan PD er højere end et typisk produkt, derfor er rammen udstyret med tre hængsler for pålidelighed.

Industristandarden er at bruge flammehæmmende polymerpulvermaling.

Døre fra Thermostop NPP opfylder kravene i GOST'er og standarder og bruges i vid udstrækning i republikken og videre.

branddør Thermostop NPP

Fordele:

 • Høj brandmodstand
 • God byggekvalitet.

Ulemper:

 • Et lille udvalg af glaserede modeller.

DM-Service

Den tredje linje i vurderingen tilhører det hviderussiske selskab, hvis modellinje er metaldøre og lærred med gennemskinnelige indsatser. Serien inkluderer PD'er med enkelt felt og dobbelt felt.Brandmodstandsgrænsen varierer afhængigt af modellen fra 30 til 90 minutter.

Konstruktion og materialer er standard for denne klasse af produkter: Disse er brandsikre hængsler og varmebestandige ikke-brændbare håndtag, der tåler åben ild uden væsentlig opvarmning.

På anmodning fra køberen kan dørlukkere eller antipanikhåndtag desuden inkluderes i pakken.

Alle prøver, der præsenteres til salg, er certificeret til salg i Den Russiske Føderation.

branddør DM-Service

Fordele:

 • Stort udvalg af fittings;
 • Overkommelige priser;

Ulemper:

 • Ikke identificeret.

Torex

Virksomheden fra Saratov er nummer to på placeringen. Kunderne er godt opmærksomme på mærket som producent af pålidelige indgangsdøre, men de er ikke de eneste i virksomhedens sortiment. Ved at holde trit med tiden startede fabrikken produktionen af ​​PD.

I produktionen bruger vi vores egne profiler, forstærket for at forhindre deformation. Basaltuld, som allerede er blevet fortrolig, bruges som fyldstof.

Et særpræg ved Torex-produkter er fremragende lydisolering og tæthed.

Ved samling af det færdige produkt anvendes en tætning for at forhindre indtrængning af røg og forbrændingsprodukter i det beskyttede rum. Brandmodstandsværdierne for den fremstillede PD er fra 30 til 60 minutter afhængigt af de anvendte materialer.

branddør Torex

Fordele:

 • Høj ydelse af lydisolering og tæthed.

Ulemper:

 • Der har været klager over driften af ​​låse i enkeltdørsdøre.

Argus

For det første er en tidstestet producent fra byen Yoshkar-Ola. Virksomheden blev grundlagt i 2001 og var oprindeligt engageret i produktionen af ​​ståldøre. Over tid voksede produktionen, nye teknologier blev mestret. Nye linjer og kapacitet blev taget i brug.

Virksomhedens modeller er altid populære hos købere på grund af deres demokratiske priser og pålidelighed.

I dag er en separat afdeling af bedriften ansvarlig for produktionen af ​​branddøre. Serien inkluderer enkeltmodeller lavet af metal med en tykkelse på 1 mm og 1,2 mm. Efter anmodning fra kunden producerer virksomhedens specialister et produkt af ikke-standardstørrelser.

Brandmodstandsklasse for fremstillede PD'er: EI30 og EI60.
Et træk ved de fremstillede modeller er deres eget patenterede design, der forbedrer dørens bæreevne og øger dens modstandsdygtighed over for deformation.

Ved færdiggørelse anvendes fittings, der er modstandsdygtige over for høje temperaturer, og håndtag, der ikke opvarmes, når de er i kontakt med en flamme.

Brandsikker basaltbaseret mineraluld anvendes som fyldstof. Alle fremstillede modeller har certifikater og overholder GOST.

branddør Argus

Fordele:

 • Pålidelige fittings;
 • Lave priser.

Ulemper:

 • Der er ingen døre i linjen uden tærskler og med faldende tærskler;

Tips til valg af branddøre

Overlade beregningerne af produktklassen og installationen til fagfolk. Brandbarrieren skal have en brandmodstand, der ikke er lavere end indgangsstrukturen.

Tøv ikke med at bede sælgeren om et overensstemmelsescertifikat.

Lad dig ikke friste til at købe billigt. I dette tilfælde betyder en lav pris med stor sandsynlighed, at du modtager et produkt, der ikke er i stand til tilstrækkelig at modstå branden på grund af lave kvalitetsmaterialer eller billige materialer.

Sørg for at installere en brandalarm. Husk, at uanset hvilket indeks der er i din dørs pas, holder det ikke mod flammens angreb i mere end en og en halv til to timer, og så hvis dens brandmodstandsklasse er fra 90 til 120 minutter, hvilket er en sjældenhed. Hvis der gives et signal i tide, kan lokalisering af ilden eller udførelse af en evakuering være meget hurtigere, hvilket betyder, at tab blandt mennesker kan undgås, og skader på strukturer og ejendom minimeres.

Hvis du har erfaring med betjening af branddøre, skal du dele den i kommentarerne.

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her

Jeg har læst vilkårene Brugeraftale *