Bedste ikke-hormonelle psoriasis salver i 2020

0

Psoriasis defineres som en kronisk inflammatorisk sygdom, der påvirker huden. Dette er ikke en smitsom lidelse, men symptomerne udtrykkes godt, derfor påvirker det syge menneskers livskvalitet markant. Behandlingen varierer afhængigt af sygdommens form, stadium, lokaliseringssted, personlige egenskaber. Salver og cremer præsenteres i en så bred vifte, at det er let at blive forvirret.

Redaktørerne af webstedet "best-da.designuspro.com" har udarbejdet en vurdering af de bedste ikke-hormonelle salver til psoriasis i 2020 og indsamlet information og feedback om effektive midler. Vi understreger, at den endelige beslutning om din situation er hos lægerne.

Hvad er psoriasis

Processen bag patologien er kendetegnet ved overdreven spredning af keratinocytter og er forbundet med betændelse i epidermis og dermis. Denne reaktion er ansvarlig for udseendet af veldefinerede hudlæsioner (plaques), der er erythematøse (rødlige) og dækket af sølvgrå skalaer.

Årsagerne til psoriasis er endnu ikke helt forstået. Det er imidlertid kendt, at det ser ud som et resultat af interaktionen mellem flere disponerende faktorer. Det er umuligt at isolere en enkelt årsag til oprindelsen. Selv om det er blevet fastslået, at immunitet og genetik spiller en vigtig rolle.

Hvad er symptomerne

Sygdommen er ikke kun karakteriseret ved dannelsen af ​​pletter med skalaer. De er forbundet med problemer som:

 • Rødme
 • Kløe
 • Skrælning
 • Brændende;
 • Følelse af hudspænding.

Pladerne vises normalt på albuer, knæ, hovedbund og lændeområdet i ryggen, men kan også sprede sig til hele kroppen.

Sammen med hudændringer opstår der interne ændringer. For eksempel lider de fleste patienter (75%) af led og bindevæv. Psoriatisk arthritis opstår.

Hvilke lægemidler anvendes

I øjeblikket, selvom videnskabelig forskning har gjort store fremskridt, er der ingen lægemidler, der kan helbrede psoriasis fuldstændigt. Farmakologisk behandling er kun nyttig for at forhindre forværring af patologien såvel som for at kontrollere symptomer.

Tilføjet til dette er faktoren for individuel variabilitet. Hver patient reagerer subjektivt på behandlingen. Terapi skal vælges af lægen ikke kun i overensstemmelse med formen af ​​psoriasis og dens sværhedsgrad, men også under hensyntagen til kroppens personlige reaktion.

Behandlingen inkluderer blødgøringsmidler, topiske præparater (hormonelle og ikke-hormonelle), selektiv fototerapi, kvarts- og UV-bestråling, salt- og terpentinbade, specielle diæter, foranstaltninger til at rense kroppen, vitaminbehandling, en aktiv livsstil. I alvorlige tilfælde, systemiske lægemidler.

Hormonelle eller ikke-hormonelle salver

Hormonerne i cremer eller salver hjælper, men skal bruges i en kort periode og bør straks udelukkes, hvis der opstår bivirkninger.

Heldigvis er der ud over hormonelle ingredienser mange andre: tjære, fast olie, zink, salicylsyre, svovl, retinoider, D-vitaminanaloger osv. Spørgsmål som hvordan man vælger en aktiv ingrediens, hvilket selskabs lægemidler er bedre, skal overlades til en læge. At vælge fejl vil skade dit helbred.

Det skal bemærkes, at vurderingen ikke kan dække snesevis af komponenter, kun en lille del er inkluderet. Naftalanolie blev valgt for sine unikke egenskaber, det er den eneste ingrediens i verden. Solidol har længe og stærkt opnået et ry for positive behandlingsresultater. Og salver med en aktiv form for D-vitamin er relativt nye produkter, der viser stort løfte.

De bedste ikke-hormonelle psoriasis salver i 2020

Med olie

Losterin

Kosmetisk kompleks creme fra russisk produktion. Liste over komponenter: naphthalan, urinstof, salicylsyre, D-panthenol eller provitamin B5, japansk sophora-ekstrakt, sød mandelolie.

Det behandler ikke kun psoriasis, men mange dermatologiske patologier: eksem, forskellige typer dermatitis, lav og andre. Blødgør og fugter. Reducerer kløe, irritation, flager, rødme, tørhed. Desinficerer. Fjerner gradvis plak. Forbedrer regenerering og beskyttende hudbarriere.

Anvendes alene eller i kombination med hormonelle midler. Den blødeste, mere som en emulsion. Det påføres op til tre gange om dagen. I henhold til instruktionerne forventes en mærkbar effekt om 7-10 dage.

Et 75 ml rør forbruges om et par uger. Det koster mere end 600 rubler. Ingen opskrift påkrævet.

Sortimentet inkluderer andre målrettede lægemidler "Losterin": til psoriasis på hovedet (shampoo), på kroppen (shower gel, lotion), på hænderne (cremsæbe), benene (cremen) og tabletterne til behandling indefra.

Losterin

Fordele:

 • Bred funktionalitet, dækning af mange sygdomme;
 • Rigdom af komposition
 • Mangel på dufte, farvestoffer;
 • Smertestillende, antiinflammatorisk, genoprettende virkning;
 • Let tekstur, hurtig absorption uden spor;
 • Persistens, varighed af remission
 • Graviditetssikkerhed.

Ulemper:

 • En bestemt lugt, men ikke så lys at irritere andre;
 • Brændende fornemmelse umiddelbart efter påføring. Det passerer hurtigt.

Naftaderm

Medicin til psoriasis, trofasår, sår, bylder, liggesår, eksem, seborré, erysipelas, neurodermatitis.

Liniment baseret på raffineret Naftalan olie, voks, ethanol og vand. Antiinflammatorisk, antipruritisk, desinfektionsmiddel. Stimulerer sårheling.

Kontraindikationer: børn under 12 år, anæmi, nyresvigt.

Applikationsfunktioner: Påfør 2 gange om dagen uden at gnide. Kurset er individuelt, 3-4 uger.

Producenten advarer om tør hud ved langvarig brug og anbefaler at øve en pause i et par dage og intensivere den fugtgivende kosmetiske pleje. Ulemper som lugt og mærker er lette at fjerne. Brugertips: Påfør folie oven på salven, så huden ikke tørrer ud, tøjet bliver ikke snavset, lugten føles ikke.

Generelt er anmeldelserne positive, pletter på tøj får ikke betydning, da produktets effektivitet er høj. Volumen - 35 g. Gennemsnitlig pris - 427 rubler.

Shampoo "Naftaderm" sparer fra psoriasis i hovedbunden.

Naftaderm

Fordele:

 • En bred vifte af sygdomme;
 • Optimal sammensætning;
 • Øjeblikkelig lindring af kløe
 • Eliminering af betændelse, hurtig stramning af sår;
 • Taknemmelig hudreaktion;
 • Mangel på afhængighed
 • Bæredygtighed af resultatet.

Ulemper:

 • Lugt specifikt;
 • Snavset tøj.

Super psori creme

Russisk produkt, der viser de bedste resultater i behandlingen af ​​psoriasis, dermatitis og neurodermatitis. Indholdet af Naftalan-olie er lille, men sammensætningen indeholder mange andre nyttige, målrettet virkende stoffer. Liste over grundstoffer: fast olie, lanolin, vaselin, tjære, havtornolie, mynte, planteekstrakter (salvie, eukalyptus, jute, lakrids, mælketistel).

Producentens anbefalinger til anvendelse: vask de berørte områder eller tag et bad, tør grundigt, smør, dæk med vokspapir, fastgør det med et gips eller rørformet bandage. Du kan behandle alle områder af kroppen og undgå kontakt med slimhinder.

Sygdommen forsvinder hurtigt, brugerne observerer effektiviteten fra den første applikation.Rødme fjernes, sår heler, ubehag forsvinder. Fugtiger på samme tid, der kræves ingen yderligere midler.

Salven er mørk, tyk, aromaen er ikke den mest behagelige. Ansøgningsalderen er fra 5 år. Volumen: 100 ml. Hvor meget: 449 rubler.

Super psori creme

Fordele:

 • En overflod af naturlige ingredienser;
 • Effektivitet, øjeblikkelige resultater;
 • Med intensiv fugtighedsfunktion;
 • Kan påføres på enhver del af kroppen
 • Tyk konsistens, flyder ikke, spreder sig ikke;
 • Økonomisk forbrug;
 • Kompatibilitet med andre medicinske behandlinger.

Ulemper:

 • Udtalt lugt af tjære;
 • Vanskelig måde at bruge på.

Med fedt

Antipsoriasis (klassisk)

Målrettet phyto creme med kun en indikation: psoriasis. Hovedstoffet er fast olie. Og også bivoks, vaselin, linolie, kamfer. Plantemateriale: snor, birk, celandine, tørret karse, calendula.

Serien med cremer inkluderer den klassiske sammensætning (grøn top af pakken), koncentreret (rød) og luksus (blå). Hvilken er bedre at købe? I et rødt rør, en høj koncentration af stoffer, der er nødvendige for forværringer. Det blå format har behagelige egenskaber: lys farve og ”ikke-medicinsk” lugt. Han er den mest populære. De fleste forbrugere har dog brug for en klassisk formel, og den fungerer bedst i en standardsituation.

Producenten har udviklet detaljerede brugsanvisninger. Beskrivelsen indeholder flere metoder, understreger vigtigheden af ​​korrekt gnidning på de berørte områder og på området af lymfeknuder, den gradvise stigning i påvirkningsområdet. Anbefaler at bære tøj lavet af naturlige stoffer, opretholde en sund livsstil og undgå stress. Påfør ikke åbne sår.

I begyndelsen er en afvisningseffekt mulig. Producenten angiver, at det er sådan, at huden beskyttes og bliver brugt, anbefaler at fortsætte med at bruge produktet, men ikke bruge det i ansigtet af psykologiske årsager.

Du bør ikke forvente hurtige resultater. Symptomerne på sygdommen forsvinder gradvist, huden genvinder sit sunde naturlige udseende om 2-3 måneder. Men et bestemt plus, at resultatet vil vare i lang tid, selv kromatiske pletter, som normalt forbliver i stedet for plaques, forsvinder for nogle brugere.

Gennemsnitspris for en klassisk komposition: 529 rubler.

Antipsoriasis (klassisk)

Fordele:

 • Formålsevne;
 • Forebyggende handling
 • Antiinflammatorisk, blødgørende, regenererende virkning;
 • Mangel på afhængighed
 • Stabilitet, langsigtet resultat
 • Stor volumen, holder i lang tid;
 • Opbevaringstid 4 år.

Ulemper:

 • Komplekse brugsbetingelser.

Rybakovs salve

Et apoteksprodukt kaldet Unguentum Solidoli Ribacovi. Ingredienser: fast olie, vaselin, menthol, borsyre. Handlingen er keratolytisk og antiseptisk. Blødgør og frastøder den ydre overflade af huden. Symptomerne på psoriasis forsvinder: inflammation, kløe, skrælning elimineres.

Påfør et tyndt lag, gnid i retning af hårvækst. En okklusiv forbinding er acceptabel. Pergament er fastgjort på albuer og knæ. Under behandlingen tages et bad eller brusebad med sæbe 1 gang på 3 dage. Ved betændelse i hårsækkene anbefales en uges pause.

Kontraindikationer og bivirkninger er de samme som for borsyre. Brug især med forsigtighed til børn, gravide kvinder, ammende kvinder samt personer med nedsat nyrefunktion. Individuel intolerance er mulig.

Frigørelsesform: i rør på 40 g og i dåser på 100 og 250 g. En stor dåse sælges til en pris på 1300 rubler. Hvor kan man købe: Bestil online. Der er ikke så mange reklamer på Internettet, den behandlende læge vil fortælle dig mere om salven.

Rybakovs salve

Fordele:

 • "Stærk" mineralformel specielt formuleret til psoriasis;
 • Ikke vanedannende;
 • Muligheden for langvarig brug op til remission.

Ulemper:

 • Svært at finde på salg;
 • Forbud mod anvendelse på omfattende kropsoverflader.

Magnipsor

Vegetabilsk og mineralsalve af ukrainsk produktion.Formlen er lavet under hensyntagen til folkets traditioner med psoriasisbehandling, fremstillet ved hjælp af innovative teknologier.

Fast olie, planteekstrakter (havtorn, hør, tea tree), mineralkomponenter, salte har en positiv effekt på hudtilstanden på ethvert stadium af sygdommen. Salven regenererer, lindrer smerte, desinficerer, beroliger.

Påfør 1-2 gange om dagen med et tyndt lag på læsionerne. I de tidlige dage er irritation og kløe mulig. Sygdommen vil falde hurtigere, hvis du udelukker alkoholholdige drikkevarer, ikke spiser de produkter, der er anført i instruktionerne, får nok søvn. Antibiotika, antiinflammatoriske lægemidler og endda vitaminer påvirker behandlingsforløbet negativt.

Kontraindikationer for gravide kvinder, ammende kvinder og børn under 14 år. En krukke på 200 g sælges til 2.100 rubler. Du kan ikke finde et lægemiddel på et apotek, du skal bestille det fra en onlinebutik med samme navn.

Magnipsor

Fordele:

 • Kompositionens unikke egenskaber;
 • Kvalitativ handling mod psoriasis symptomer;
 • Brugervenlighed
 • Øget effektivitet i kombination med tjæresæbe;
 • Et indlysende resultat, nogle gange opstår fuldstændig eftergivelse;
 • Økonomisk forbrug.

Ulemper:

 • Komponenternes fulde sammensætning er omhyggeligt skjult;
 • Irriterende duft og udseende
 • Fedt pletter vasketøjet.

Med vitaminer

Redecyl

Dermatoprotectant med retinol sparer fra mange problemer, herunder psoriasis. Tilstedeværelsen af ​​specifikke retinolbindende receptorer på epitelcellerne bidrager til en effektiv og bred virkning.

Den indeholder vitamin A og E, voks, vaselin, glycerin, ethanol, renset vand.

Påfør de berørte områder med et tyndt lag om morgenen og aftenen. Varighed: 4 til 12 uger. Behandlingen udføres fra en alder af 18 år. Tolereres mest godt. Hvis kløe og irritation intensiveres, anbefaler producenten at tage en pause.

En kombination med andre produkter indeholdende A-vitamin og dets derivater er farlig, da der er risiko for hypervitaminose.

Ifølge købere er det behageligt at bruge salven: den er hvid, delikat, ikke fedtet; absorberes hurtigt, efterlader ingen rester, let alkoholisk aroma fordamper øjeblikkeligt. Hjælper med sådanne problemer som solskoldning og insektbid, derfor en værdig kandidat til et medicinskab.

Gennemsnitlig pris: 318 rubler til 35 gram.

Redecyl

Fordele:

 • Bred funktionalitet;
 • Mærkbar effektivitet
 • Øget regenerering;
 • Let at trænge ind i hudlagene;
 • God bærbarhed
 • Brugervenlighed;
 • Ingen lugt.

Ulemper:

 • Kombineres ikke med antibiotika og andre lægemidler med retinoider.

Daivonex

Calcipotriol- og calcitriolholdige præparater normaliserer calciummetabolismen, mætter kroppen med en aktiv form for D-vitamin, som påvirker celledeling. Som et resultat forsvinder symptomerne på psoriasis.

Daivonex indeholder calcipotriol. Behandler denne type psoriasis som vulgær. Frigørelsesform: salve (fra 6 år) eller creme (fra 18 år). Anbefalinger fra læger om ikke at blive brugt af gravide og ammende kvinder er forbundet med risikoen for hudirritation.

Påfør salven 1-2 gange i løbet af dagen under nøje overholdelse af forholdsreglerne. Ikke mere end 30% af huden. Undgår ansigtet. Den maksimale daglige dosis for en voksen patient bør ikke overstige 15 g, og den ugentlige dosis bør ikke overstige 100 g. For børn er værdierne lavere. Ellers er der en stigning i koncentrationen af ​​calcium i blodet.

Soleksponering bør undgås. Kan ikke bruges sammen med produkter, der indeholder salicylsyre. På samme tid kombineres glukokortikosteroider perfekt med salve. Mulig ordning salve om morgenen, hormoner om aftenen. Fototerapi såvel som UV-lys forstyrrer ikke den helbredende virkning.

Prisen er 1100 rubler for 30 g af produktet.

Daivonex

Fordele:

 • Moderne måde at behandle på
 • God opfattelse af kroppen, et minimum af bivirkninger;
 • Et håndgribeligt resultat på en uge;
 • Total stabilitet
 • Muligheden for at kombinere med hormonbehandling;
 • Behagelige egenskaber (farve, konsistens, lugt).

Ulemper:

 • Ansøgning på ansigtet er udelukket;
 • Kontrol af mængden af ​​calcium i kroppen er nødvendig;
 • Kontraindikationer for gravide kvinder, ammende mødre, børn under 6 år, mennesker over 65 år.

Calcitriol

Generisk af ukrainsk oprindelse. Det latinske navn for det grundlæggende stof er Calcitriol. Handlingsprincippet er det samme som i den forrige salve, mætning med aktivt vitamin D. Indikationer: psoriasis af mild til moderat sværhedsgrad.

Påfør et tyndt lag på beskadigede hudområder om morgenen og aftenen og ikke overstige 35% af kroppens overflade. Daglig brug er begrænset til 30 gram af produktet. Dækning med et bandage eller en film er ikke påkrævet.

Behandlingsvarighed er 6 uger, men en længere periode er mulig.

Kontraindikationer inkluderer graviditet, amning, nedsat nyrefunktion, hyperkalcæmi, tidlig barndom. Stoffet øger følsomheden over for ultraviolet lys; overdreven eksponering bør undgås. Uforenelig med salicylsyre og afskalningskosmetik. Samtidig forbedrer kombinationen med betamethason effektiviteten.

I Rusland er salven sværere at finde end kapsler med samme navn, men du kan placere en ordre fra et ukrainsk apotek.

Calcitriol

Fordele:

 • Et moderne lægemiddel til psoriasis;
 • God tolerance, sjældne bivirkninger;
 • Langsigtet resultat
 • Kompatibilitet med andre behandlinger.

Ulemper:

 • Fare for påføring i ansigtet, kontakt med slimhinder
 • Behovet for at overvåge calciumniveauer
 • Kontraindikationer for kvinder under graviditet og amning til børn under 12 år.

Konklusion

Farmakologisk forskning, som er i konstant udvikling, fører til oprettelse af specifikke lægemidler til behandling af alle former for psoriasis, samtidig med at bivirkningerne begrænses så meget som muligt. Tendenser er sådan, at hormoner i dag er blevet erstattet af moderne effektive ikke-hormonelle salver, som bliver mere og mere populære blandt patienter og læger.

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her