De bedste badekar i støbejern i 2020

0

I dag er badekarret lavet af akryl eller stål. Men for flere århundreder siden var støbejern det vigtigste materiale til fremstilling. Selv nu er det stadig efterspurgt blandt forbrugerne.

Derfor har redaktørerne af webstedet "best-da.designuspro.com" udarbejdet anbefalinger til valg af støbejernsbadekar, der hjælper dig med at beslutte køb af et passende produkt.

Hvad er de?

Et badekar lavet af ethvert materiale varer mindst 10 år. Skåle kan fremstilles af en række forskellige materialer. Alt her er baseret på, hvordan du betjener den købte enhed. Nedenfor er som et eksempel de typer badekar, som forbrugerne ofte køber.

Støbejern

Dette materiale er i stand til at tilbageholde varmen i lang tid. Vand, der hældes indeni, holder sig varmt i lang tid.

Ulemperne inkluderer vægt. Tykkelsen af ​​den tynde støbejernbelægning er 5 mm, og badets masse er 120-130 kg.

Sådanne bade er ifølge købere af høj kvalitet. Mange producenter leveres med ekstra udstyr i form af justerbare ben. De kan være både russisk og udenlandske.

Stål

Typen af ​​sådanne bade kan samles både fra individuelle reservedele og ved presning fra en stor stålplade.

Disse modeller er fem gange lettere end støbejernsstrukturer. Stålbade vejer 25-30 kg. De er også billigere end andre lignende produkter.

Ulempen er dårlig temperaturretention. Støj udsendes, når vandstråler rammer væggene eller bunden. Selv naboerne i stueetagen hører det. Udstyret skal også ordnes yderligere.

For at skabe et sted for støtte er det værd at lægge mursten ud. Slidserne er fyldt med polyurethanskum. Men inden du gør dette, skal du lægge en tung belastning inde i badeværelset. Skummet tørrer uden at forårsage unødvendige problemer.

Stålbadekar er populære på grund af deres billige pris. Næsten halvt så billig som støbejernsmateriale.

De adskiller sig også i emaljens tykkelse. Stål er belagt tre gange smallere. Dette er mere af en positiv kvalitet, fordi jo tykkere emaljen er, jo hurtigere kommer der revner.

Akryl

Disse er lette bade. Den maksimale vægt er 25 kg. De holder sig varme. Ingen støj under påfyldning.

Nedbrud repareres let. Sættet indeholder værktøjer, der giver dig mulighed for at reparere mangler. Små ridser kan let fjernes med sandpapir.

Ulemperne inkluderer ustabilitet over for høje temperaturer. Hvis du hælder kogende vand der, begynder termisk deformation. Materialet kan også reagere på opløsningsmidler. Derfor anbefales det ikke at hælde en pulveropløsning der.

Akrylbadekar forværres efter kontakt med benzin eller fortynder. Du skal kende denne egenskab af akryl.

Disse bade fremstilles ved presning af polymeren under påvirkning af høj temperatur. Brug et metalnet til at styrke produktet.

Folk elsker dette materiale, fordi det har evnen til at holde varmen. Varmt vand afkøles langsommere. Dette er ikke en metaloverflade, der tager lang tid at varme op. Du kan hoppe lige ind og fylde skålen uden at vente.

Kvarilovye

Et mærkeligt navn. Men dette er et innovativt materiale, der er en blanding af akryl og kvarts. Produktet er æstetisk, velbrugt. De holder et slag, laver ikke unødvendig støj og holder vandtemperaturen. Hygiejne på højeste niveau kan tage forskellige former.

Kvartssanden, der er til stede i sten, gør badekaret tungere end akryl, men lettere end støbejern. Hæld heller ikke vand med høj temperatur i skålen, da produktet begynder at deformere.

Vægtykkelse - 1 cm. Malet i lyse farver. Modeller med sorte, blå eller grønne farver kan fanges.

Quarilbade har usædvanlig funktionalitet. De fleste modeller har radio-, hydro- og luftmassage.

Let at rengøre. Det er værd at skylle regelmæssigt og undertiden behandle overfladen med desinfektionsmidler. Maling skal vælges omhyggeligt, så de praktisk talt ikke vises.

Keramisk

Dette materiale garanterer varmelagring, lydisolering, korrosionsbeskyttelse. De tjener i lang tid. Ulemperne er prisen, høj vægt og skrøbelighed. Sådanne modeller er normalt lavet på bestilling eller til interiøret.

Natursten (marmor) og unaturligt materiale kan bruges til fremstilling. Kunstig er en række keramiske badekar, det har de samme brugerdefinerede egenskaber.

Det kunstige stof, der bruges til at fremstille produktet, består af ler og farvestoffer, hvilket hjælper med at give produktet den ønskede farve.

Modeller lavet af syntetisk sten kaldes eksklusive, fordi de er dyre. Normalt installeres de i landet eller i et privat hus.

Hvad er forskellen mellem støbejern og akryl?

Badekar i støbejern dæmper lyden, da de ikke vibrerer. Når du rammer overfladen, vil du ikke se resonans. Støbejern leder varme i lang tid og svagt. Efter at have samlet vand der, vil det køle ned til stuetemperatur i en og en halv time (temperaturen falder med 10 ° C / time). Der er heller ingen porer, hvilket gør det let at rengøre overfladen. Emaljen skinner. Hele produktet er dækket af det.

Akryl er dyrere. Mennesker med økonomiske problemer har råd til et billigt støbejernsbadekar. Men prisen er ikke den eneste fordel. Det er et stærkt og holdbart materiale.

Hvordan vælger man?

Støbejernsbadekaret er lavet af slidstærkt materiale og holder længe. Under påfyldningen afgiver den ikke høje lyde. Det er let at passe hende. Men ikke alle modeller er så perfekte. For at undgå fejl, når du vælger et produkt, skal du vide, hvad du skal se efter.

Vælg efter størrelse

Først skal du se på dimensionerne. Du skal vide, at et produkt lavet af jern og kulstof kun har ovale eller rektangulære former. Derfor er størrelserne også begrænsede:

Længde

Modeller kan være fra en til to meter lange. 1-1,2 m betragtes som kompakte. Denne skål kan placeres selv i det mest ufremkommelige rum. Men kun børn kan passe der.

Strukturer på 1,7-1,8 m kaldes lange og er skabt til store lokaler.

Den ideelle mulighed betragtes som 1,5-1,6 m. En voksen kan let ligge her.

Bredde

Det kan være anderledes, men den maksimale størrelse er lille, kun 0,7-1 m. Et godt produkt er ± 5-10 cm med en margen i betragtning af bredden på kroppen til den største person, der besøger badeværelset.

Ved køb skal du angive, at bredden skal være udvendigt, og indersiden skal være mindre end normalt. Glem ikke at finde ud af badets volumen i liter.

Højde

I de fleste tilfælde er 0,7 m maksimum. Men folk, der bor sammen med ældre eller små børn, bør finde et badekar med lave sider.

Vær også opmærksom på skålens dybde, som varierer mellem 0,3 og 0,5 m. Jo dybere, desto mere nedsænkes kroppen i vandet. Men dette bruger en betydelig mængde vand.

Det er lettere at klatre i en lav skål, men vand passer ikke meget. Dybe kar er sværere at komme ind, men de har stor kapacitet.

Overfladekvalitet

Du køber et produkt, der skal vare mindst et årti. Derfor er det vigtigt at sikre, at det er af kvalitetsproduktion.

Det næste trin er at inspicere overfladen.

bagsiden

Start med en intern inspektion. Støbejern skal have god støbning, overflade - uden fald og ujævnheder. Der skal ikke være revner eller ridser. For at beskytte metallet mod rustning kan det pulverlakeres.

Den optimale vægtykkelse er 5-6 mm, ellers begynder vandtrykket at bøje dem. En anden ting at overveje er vægt. Minimumet er 70-100 kg, og det maksimale når undertiden 200-300 kg.

Emalje

Den ydre side skal være næsten perfekt: glans, være glat, have en god struktur og farve. Du kan ikke købe et produkt, hvis en ridse eller revne fanger dit øje. Fordi efter udseendet af den første revne, vil det være umuligt at returnere strukturens tidligere ydeevne. Chippen begynder at vokse.

Det anbefales ikke at vælge et billigt bad. Emaljen blev sandsynligvis påført hurtigt, og modellen var ikke designet til langvarig brug.

Yderligere funktioner

Når du har brug for at vælge mellem et akryl- og støbejernsbadekar, er det værd at overveje, at førstnævnte normalt udstyrer deres produkt med forskellige funktioner. Men hvis produktet købes til grundlæggende formål, vil støbejern klare perfekt dets opgaver:

Justeringsfødder

De hjælper med at justere løftehøjden under installationen. Du kan også købe ben med et smukt design til en bestemt interiørstil.

Med håndtag

Monteret på siderne af badeværelset er det praktisk at rejse sig fra en glat overflade. De vil hjælpe ældre og dem, der har problemer med bevægeapparatet.

Du kan også købe en nakkestøtte, som tilføjer brugen af ​​badet lidt mere komfort.

Skridsikker bundbelægning

Placeret i bunden af ​​skålen, tillader ikke en person at glide. At købe et sådant tæppe vil hjælpe dem, der har små eller ældre mennesker i huset. Eller du elsker bare at tage et stående brusebad.

Hydro- og luftmassage

Næsten alle produkter, der har massagefunktioner, er lavet af akrylmateriale med intensiv massagejustering. Men støbejern kan også findes. Dette giver dig en ny bruseroplevelse.

Sandt nok stiger prisen på en sådan enhed flere gange.

Bedømmelse af de bedste støbejernsbade i 2020

Her er de bedste, billigste og mest populære produktmodeller i 2020. Modellernes funktioner er beskrevet, deres fordele og ulemper overvejes.

Roca akira

Modellen har en rektangulær form, der er et afløbs- og overløbskontrol, der er placeret i midten af ​​udstyret. Derfor vil det være praktisk at svømme både liggende og siddende. Emaljeoverfladen glider ikke. Sikkerhed under badning er garanteret.

Sættet inkluderer håndtag. Du skal købe ben separat. Men de kræves ikke altid, fordi karret er tungt og kan placeres direkte på basen.

Emaljen er stærk, ikke bange for mekanisk skade, det er ikke nødvendigt at passe på den. Sidebredden er ganske behagelig, hvilket gør det nemt at komme ud af badet.

Roca akira

Fordele:

 • Oprettet til flere personer;
 • Afløbet er i midten;
 • Belægningen er skridsikker;
 • Praktiske sider
 • Kan monteres på væggen eller placeres direkte på gulvet.

Minusser:

 • Buede sider. Hvis badekarret skal placeres nær væggen, medfører dette midlertidig besvær.

Novial Archimed

Tungeste model. Dens vægt er ca. 190 kg. For at installere en sådan struktur er det nødvendigt at ansætte assistenter.

Badekarret har en regelmæssig rektangulær form. Den rummer 284 liter vand. Velegnet til dem, der ikke har brug for ekstra funktioner.

Dækning af glaslegemel med tilsætning af titanium. Flere lag anvendt. Enheden er ikke bange for kemiske påvirkninger. Emaljetykkelse - 1,8 mm.

Derudover er benene forsynet med evnen til at justere højden. Dybden er 50 cm. Hydromassage kan tilsluttes. Bredde - 80 cm. Produktet passer kun ind i et stort rum.

Novial Archimed

Fordele:

 • God belægning, der holder længe;
 • Modstand mod kemiske reaktioner;
 • Glat dækning
 • Ingen huller
 • Stort volumen
 • Flot design.

Ulemper:

 • Høj pris;
 • Tung.

Stationcar VCh-1500 Nostalgi

Kompakt og populær model på det russiske marked. Den har en lille størrelse og passer perfekt ind i interiøret. Længde og bredde - 150x70 cm. Det maksimale volumen af ​​det placerede vand er 196 liter. Vejer 96 kg. På trods af den lille størrelse vil selv en voksen være behagelig.

Det klassiske badekar er dækket af emalje, som påføres i lag. Dette beskytter overfladen mod skader. Mange brugere er vant til at installere det mod en væg. Produktet har god lydisolering.

Stationcar VCh-1500 Nostalgi

Fordele:

 • Kompakthed;
 • Perfekt rummelighed;
 • Stor dybde;
 • Emalje bevarer farve;
 • Normal størrelse side.

Ulemper:

 • Glat bund.

Roca kontinentale

Produktet har en god værdi for pengene.

Eksperter bemærker tilstedeværelsen af ​​en skridsikker belægning. Dette vil hjælpe familier med små børn eller ældre. Det er ikke nødvendigt at passe på emaljen. Den eneste advarsel er, at du ikke kan bruge barske rengøringsmidler.

Dimensionerne er små, vejer 73 kg, kan rumme 160 liter. Har et lavt tyngdepunkt, som gør det muligt at placere produktet på gulvet uden ben.

Stærk emalje, svært at beskadige overfladen. Du kan endda bade dyr. Bliver ikke gul, har en hvid og lys farve. Kofangere giver dig mulighed for at øge lydstyrken lidt. Tykke vægge, der dæmper støj.

Roca kontinentale

Fordele:

 • Gennemsnitspris;
 • Attraktivt udseende;
 • Belægningen beskytter mod at glide;
 • Praktisk bundform.

Minusser:

 • Benene justerer kun højdeniveauet;
 • Kort garantiperiode - 10 år.

Jacob Delafon Parallel E2947

Rummeligt, moderne design. Strukturen er enkel med strenge linjer. Har en hvid farve, rektangulær form. Det vigtigste kendetegn er integreret nakkestøtte og ryglæn. Det vil være behageligt for høje mennesker. Materialet er i stand til at tåle tung vægt og stødbelastninger.

Emaljen er holdbar og reagerer ikke på rengøringsmidler. Målene er 170x70x45 cm, rummer 129 liter. Modellen er fastgjort til væggen. Der er en skridsikker belægning. Det er behageligt at svømme og ligge i badet.

Jacob Delafon Parallel E2947

Fordele:

 • Pålidelig;
 • Ikke den dyreste for prisen;
 • Stor dybde;
 • Universel;
 • Stærk emalje;
 • Antiskrid belægning forhindrer dig i at falde ned på gulvet;
 • Ergonomisk.

Ulemper:

 • Smalle sider.

konklusioner

Dette var en gennemgang af de bedste kvalitetsstøbejerns badekar i 2020. Redaktionen giver råd og guider dig om valget af kvalitetsmateriale. Vi har valgt billige produkter, sammenlignet modellernes popularitet, analyseret kundeanmeldelser, der har interessante funktioner og burde glæde forbrugeren.

Her samles modellernes hovedegenskaber for at gøre det lettere at bestemme det rigtige produkt og købe det. Hvilket firma er et bedre produkt - kun klienten beslutter. Det er vigtigt at evaluere alle de anbefalede udvælgelseskriterier, når du vælger et produkt.

FORLAD EN ANMELDELSE

Indtast venligst din kommentar!
Indtast dit navn her

Jeg har læst vilkårene Brugeraftale *